抽濕機/乾衣機

Rosalai
|
請問大家會點簡?

尼排成日落雨,天氣怪怪哋

如果乾衣機真係好用,點都要騰空個位擺啦!

希望大家比下意見,感謝。
wuwucancan
|
抽濕機有乾衣功能
girlbear
|
洗衣乾衣二合一
Janetboyyan
|
抽濕機可以抽埋間屋
cy101
|
抽濕機!
Amy1974
|

如果唔趕住著,抽濕機可以一次過整乾好多衫。

用抽濕機嘅時間,確實比乾衣機多好多。乾衣機擺多過用。
mariefish
|
抽濕機
Poyau
|
抽濕機
Rosalai
|
Rosalai 發表於 18-8-30 23:12
請問大家會點簡?

多謝各位回覆

題外話

大家會唔會攞衫去自助乾衣?

係咪啲機唔太衛生架

我冧住係高温乾衫

咩箘都死啦!

多謝指教
healthymimi
|
次次用乾衣機,吊高不阻地方,狗狗又多毛巾公仔,我又愛洗被及外套
oceandeepsea
|
如果有用,會考慮買二合一
v.sweet
|
抽濕機
brindlewin
|
請問大家會點簡?

個人喜歡乾衣機,衣服真係爽些,唔會“噏”。
尤其厚衣物,乾完一樣軟柔。
我雖然並非如BK好多超清潔人士要每日開五機,但我會定期洗毛被/冷氣(夾棉)被,我想象唔到如果晾到一屋去靠抽濕乾透,仲要人都陪埋抽濕?家人若有濕疹的話,短期濕濕乾乾,佢地皮膚更難受。也不大可能全靠露台曬乾。
IloveJJ
|
請問大家會點簡?

我兩樣都有,各有各好。

乾衣機:快(抽濕機要抽成日先乾),可以乾埋被同床單。

抽濕機:可以抽埋屋,對衫既質地無影無響。因為衫焗得多快殘,而且牛仔褲係唔焗得。
IloveJJ
|
Rosalai 發表於 18-8-31 07:14
多謝各位回覆

題外話

如果你想高溫乾衣來殺菌,咁就唔好諗抽濕機,始終乾衣機較高溫,衣物被都乾爽好多。要買大容量。
TMC3012
|

我用抽濕機咋, 冇位擺乾衣機, 又唔想買二合一
呢期執櫃桶,見啲褲係濕濕地, 即刻拉開晒啲櫃桶再開抽濕機抽吓
同埋c6 like間唔中抽吓房/廳/廁所/廚房, 所以抽濕機對我地黎講好有用
catjeffcat
|
各有各好.....
乾衣機你預左棉質衫或有棉成份既衫乾完會縮水,
乾衣機乾半個至一個鐘視乎衫厚薄而定...
抽濕機有埋乾衣功能唔單止屋間屋仲可以抽衫, 不過
就要抽一晚抽濕時盡量唔好開窗...
小可愛11
|
wuwucancan 發表於 18-8-30 23:15
抽濕機有乾衣功能

我昨晚先同老公講,部抽濕機雖然幾貴,五六年前買都成六千蚊,但買得最物有所值。
登!登!登!
|
回覆 Rosalai 的帖子

會, 特別係床單毛巾被嗰D
mercurycc
|
有乾衣功能抽濕機,可以抽理間屋。