有冇人用過呢一隻深淺衣物防染紙?

zoie_w
|
可以唔使分開深淺色衫一齊樹洗,放一張紙入去就可以,請問有冇人試過?係咪真係work?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Flovena
|
我唔係用呢個牌子, 但work 嘅
zoie_w
|
Flovena 發表於 18-8-30 23:59
我唔係用呢個牌子, 但work 嘅

謝謝你回覆啊!因為見咁岩有開團,所以心郁郁想買來試吓,可以慳返啲時間同電水,唔使分開深淺兩機衫洗,但又唔知道真係得唔得,最怕啲白色衫洗到好殘
ninachu
|
zoie_w 發表於 18-8-30 23:48
可以唔使分開深淺色衫一齊樹洗,放一張紙入去就可以,請問有冇人試過?係咪真係work?

...

我用dylon,係好得,D色會吸晒去張紙度

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-8-31 11:08
TurtleC
|
ninachu 發表於 18-8-31 00:04
我用dylon,係好得,D色會吸晒去張紙度

請問喺邊度可以買到...?
ninachu
|
TurtleC 發表於 18-8-31 00:07
請問喺邊度可以買到...?

我係超市買

唔一定要呢個牌子,我見hktvmall有樓主post嘅牌子
廷廷媽
|
我係淘寶淘,好平,係吸到顏色上張紙度
shanhaha
|
廷廷媽 發表於 18-8-31 00:14
我係淘寶淘,好平,係吸到顏色上張紙度

請問白色衫會唔會始終有小小洗到無咁白?
TurtleC
|
ninachu 發表於 18-8-31 00:11
我係超市買

thanks!
Happytobyho
|
我都想知
vivian520
|

jumphigh
|
我用另一個牌子,係work嘅,張纸会吸左甩出來的顏色,但若你估計衣物会嚴重甩色的話,一次要用2張吸色纸
bosch
|
shanhaha 發表於 18-8-31 00:18

呢幾日都有另一個舖講呢d 紙.

我用過, d 色係染左落去張紙度, 但我都覺得d 色去得張紙度, 自然都去到其他衫度囉....

zoie_w
|
bosch 發表於 18-8-31 01:03

我用過, d 色係染左落去張紙度, 但我都覺得d 色去得張紙度, 自然都去到 ...

係囉!但慳時間又真的好吸引
廷廷媽
|
shanhaha 發表於 18-8-31 00:18

我洗阿仔返學白恤衫就放兩張,洗出黎冇染其他色,果張吸色紙就由白色變成灰灰藍藍,淘寶平,用兩三張都唔肉赤
brindlewin
|
bosch 發表於 18-8-31 01:03

我用過, d 色係染左落去張紙度, 但我都覺得d 色去得張紙度, 自然都去到 ...

x2 尤其大陸“超抵”衫, 好多染料“傳染性”極高。
LLMan
|
廷廷媽 發表於 18-8-31 08:32
我洗阿仔返學白恤衫就放兩張,洗出黎冇染其他色,果張吸色紙就由白色變成灰灰藍藍,淘寶平,用兩三張都唔 ...

Hi,有無link或相片提供,先謝
amypekkle
|
廷廷媽 發表於 18-8-31 08:32
我洗阿仔返學白恤衫就放兩張,洗出黎冇染其他色,果張吸色紙就由白色變成灰灰藍藍,淘寶平,用兩三張都唔 ...

廷廷媽,請問有冇淘寶貨相片分享?謝謝!
sunnygirl
|
lm
sababy
|
ninachu 發表於 18-8-31 00:11
我係超市買

請問超市是惠康/百佳?甚麼牌子?how much???thanks!