有冇試過驗到懷孕 去到診所驗又冇懷孕?

ilikeholiday
|
我已經3星期未黎m 有谷胸 有腰痛 有訓教腳抽筋連續幾日 有肚唔舒服 上次黎m係7月14 而家突然發燒反胃 好驚食退燒藥會有影響 如果真係有左的話
小驚
|
咁你自己 check 到有bb?
|
小驚 發表於 18-8-31 00:10
咁你自己 check 到有bb?

驗孕棒係有
Kinkikuk
|
ilikeholiday 發表於 18-8-31 00:08
我已經3星期未黎m 有谷胸 有腰痛 有訓教腳抽筋連續幾日 有肚唔舒服 上次黎m係7月14 而家突然發燒反胃 好驚 ...

平時有冇遲嚟m?有時排卵期遲咗,就會細d,初期未必睇到嘅話醫生會叫你隔一兩星期再去睇。
發燒如果係作感冒驚有咗嘅就唔好食藥,飲多d水,飲下檸水加蜜糖會好d
小驚
|

其實我唔係好明你想問咩...
診所話你無懷孕?
怕就唔好食藥住啦

咁你有無睇婦科?你枝驗孕棒深色嗎?
Kayibobo
|
ilikeholiday 發表於 18-8-31 00:12
驗孕棒係有

條線好明顯?
|
Kinkikuk 發表於 18-8-31 00:16
平時有冇遲嚟m?有時排卵期遲咗,就會細d,初期未必睇到嘅話醫生會叫你隔一兩星期再去睇。
發燒如果係作感冒 ...

去診所醫生都係驗孕棒驗
|
小驚 發表於 18-8-31 00:17
其實我唔係好明你想問咩...
診所話你無懷孕?
怕就唔好食藥住啦

診所唔敢講冇,因為我之前自己驗到有,佢叫我一星期後再驗
|
Kayibobo 發表於 18-8-31 00:18
條線好明顯?

係呀
Kayibobo
|
ilikeholiday 發表於 18-8-31 00:20
係呀

有無同你再驗尿,或者會唔會用陰超照
|
Kayibobo 發表於 18-8-31 00:22
有無同你再驗尿,或者會唔會用陰超照

冇喇 佢驗到冇之後叫我下星期再去驗 冇幫我照
Kinkikuk
|
ilikeholiday 發表於 18-8-31 00:19
去診所醫生都係驗孕棒驗

你嘅3週係由邊日計?一個週期通常28-30日,3週果d你驗到都未必係,
http://toments.com/74857/
所以你應該到應該嚟m嘅日子都仲未到先至check,再去婦產科醫生睇,通常5,6週陰超都可以睇到胎囊
小驚
|
ilikeholiday 發表於 18-8-31 00:20
診所唔敢講冇,因為我之前自己驗到有,佢叫我一星期後再驗

咁點解唔去婦產科睇?你自己有無再驗呀?
間診所咁奇怪嘅....
Kinkikuk
|
ilikeholiday 發表於 18-8-31 00:19
去診所醫生都係驗孕棒驗

Sorry,睇錯3週,原來係3星期。。。。咁你應該去專科,診所唔會咁仔細
|
Kinkikuk 發表於 18-8-31 00:30
你嘅3週係由邊日計?一個週期通常28-30日,3週果d你驗到都未必係,
http://toments.com/74857/
所以你應該 ...

四十幾日喇喎,我之前打開避孕針,岩岩6月27打最後一次,醫生同我一齊計,正常安全期到7月30號,但咁岩我排卵期又係果幾日

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Kinkikuk
|
ilikeholiday 發表於 18-8-31 00:33
四十幾日喇喎,我之前打開避孕針,岩岩6月27打最後一次,醫生同我一齊計,正常安全期到7月30號,但咁岩我 ...

我未試過打避孕針,未經歷過都唔知會係點唔好意思。。。如果係咁搵婦產醫生穩陣d喎,照超聲波可以check真d
CGCC
|
最直接方法去驗血,上網打驗hcg 化驗所就自然搵到邊到驗,3百幾蚊預
|
小驚 發表於 18-8-31 00:31
咁點解唔去婦產科睇?你自己有無再驗呀?
間診所咁奇怪嘅....

婦產果d full booking
等多一個星期先再驗
|
Kinkikuk 發表於 18-8-31 00:32
Sorry,睇錯3週,原來係3星期。。。。咁你應該去專科,診所唔會咁仔細

係呀,會去搵
|
Kinkikuk 發表於 18-8-31 00:37
我未試過打避孕針,未經歷過都唔知會係點唔好意思。。。如果係咁搵婦產醫生穩陣d喎,照超聲波可以check真d ...

係呀 之後會搵 所以唔敢食藥住