調景嶺兒童活動室管理差,霸位排隊黨出現

mblwong
|
琴日去呢間嘢,我發覺管理啊姐同新香港人排隊黨係默認(都係大陸口音而且識咁),睇到幾乎所有政府設施俾新香港人用曬,我覺得很不公,咁大間體育館管理咁差,我因為坐少個位,我同女兒,排籌頭十幾,入場時候都叫我出列,我足足等了九個字,霸位黨全程無出現,等到最後一秒就出現。同個經理反映,經理第一下表示唔會因為投訴放我入去,我投訴係因為睇唔過眼唔該日日睇返CCTV,算,唔好同呢d唔識管理的人一般見識,blacklisted。浪費了我足足一個鐘。
tansyneko    發表於 18-8-31 16:06
JD930
|
mblwong 發表於 18-8-31 06:05
琴日去呢間嘢,我發覺管理啊姐同新香港人排隊黨係默認(都係大陸口音而且識咁),睇到幾乎所有政府設施俾新香 ...

又有呢啲
snowshine1357
|
mblwong 發表於 18-8-31 06:05
琴日去呢間嘢,我發覺管理啊姐同新香港人排隊黨係默認(都係大陸口音而且識咁),睇到幾乎所有政府設施俾新香 ...

即係你一直有排只係無坐住排?佢係咪講明坐住位先計?
crystal媽咪
|

spikenard
|

唔太明,只要你有位坐就1定可以入去玩,你係連位都冇得坐的排隊定有得坐而佢都唔比你玩?

佢地只認坐的位,滿了就要等下塲,你口中的排隊黨可能是這樣,佢1早排又攞了位子,然後在等的過程中去左隔離兒童圖書館玩,時間到就回來

你細心留意下係咪唔係張櫈有人順序有人坐?

保安冇幫你,因為排隊黨真係有排隊不過冇乖乖地坐定定地等姐
mysterious22
|
我去過呢間,應該係跟櫈仔喎,一場好似只可以40人入去(大人連小朋友),好多D時D人拎左個位就會行開去隔離圖書館,夠鐘先再出現
小華子
|
如用物品排隊,你即時已經可以投訴啦
kaki0901
|
如果係以座位去排隊既一定有得去玩
我去過圓洲角果間,佢地係跟排座位既再比籌你
入去要比返個籌佢地

聯和墟既係咩都唔需要,只數人數
mblwong
|
回覆 snowshine1357 的帖子

我有坐,但同啊女本來兩個位,後來人向前移,前面媽媽見我女差不多同佢仔年紀,坐上去,就變成一個位,我唔知道要人頭計,結果最後入場直程叫我離場,因為我女細要大人入,我就白等
mblwong
|
回覆 mysterious22 的帖子

咁算唔算排隊黨霸位黨,以後唔去喇
secretrose
|
mblwong 發表於 18-8-31 14:55

我有坐,但同啊女本來兩個位,後來人向前移,前面媽媽見我女差不多同佢仔年紀 ...

寫信去康文署投訴。
mblwong
|
小華子 發表於 18-8-31 13:16
如用物品排隊,你即時已經可以投訴啦
連個著制服同外判都同我講d人會趕回來入場,我覺得應該係默認可以排隊霸位(雖然有告示牌寫唔得),因為都好熟咁,呢度無曬規矩,管理混亂,又多新香港人,怕咗唔去喇,投訴場地話我投訴都唔會俾我入場,簡直侮辱埋我,so sad
wcpcelia    發表於 18-8-31 15:47
mblwong
|
secretrose 發表於 18-8-31 14:58
寫信去康文署投訴。
我都係叫佢睇下每日CCTV,等佢自生自滅,香港政府資源就係咁俾人掠取,香港人管理都幫唔到自己人
mblwong
|
kaki0901 發表於 18-8-31 13:20
如果係以座位去排隊既一定有得去玩
我去過圓洲角果間,佢地係跟排座位既再比籌你
入去要比返個籌佢地
今次以後有曬經驗,第一會坐人頭位,第二唔好讓位俾新香港人,讓位俾人都無人幫我講說話
123mo123mo
|

我有坐,但同啊女本來兩個位,後來人向前移,前面媽媽見我女差不多同佢仔年紀 ...

都係唔明點解唔坐2 個位,嗰度係計1個人1個位,中途會有保安出黎數人
mblwong
|
spikenard 發表於 18-8-31 07:23
唔太明,只要你有位坐就1定可以入去玩,你係連位都冇得坐的排隊定有得坐而佢都唔比你玩?

佢地只認坐的位, ...
排隊黨係擺嘢係度排,唔係人排,人去圖書館咁我都唔知道係咪排隊黨,我係人係度排不過我向前移的時候唔知道要人頭位,由兩個變成一個位(前排媽媽好心等我同我女坐叫我坐一齊),我一直等了45分鐘,d保安無理人,直接話等霸位果兩個返,我就無份入,最後當然係無得入,雖然排到十幾籌
mblwong
|
123mo123mo 發表於 18-8-31 15:05
都係唔明點解唔坐2 個位,嗰度係計1個人1個位,中途會有保安出黎數人
因為我女坐唔定,我唔知道要人頭位咪夾住啊女坐
VickiC
|

咁你兩個人坐得1個位都唔算正確排隊丫

mblwong
|
VickiC 發表於 18-8-31 15:26
咁你兩個人坐得1個位都唔算正確排隊丫
講了唔知道,白等,然後唔去了,可以未。定我下次學排隊黨先得
毒菇一味
|
深水埗一樣係咁排架,1人坐1個位,然後1人派1張籌,有籌有得入,無得1個大人霸幾個位,有職員時時提住派籌時要見人先派,無得話1人攞幾個籌
通常都差唔多時候啲人就會歸位等派籌