廚房裝修,大家可分享吓自己個有洗碗機的廚房的相嗎?

1mocha
|

想做埋坐枱洗碗碟機來去水和單頭火鍋電磁爐

大家有冇做過。 有冇相?
幾多個電位。

去水是否一條喉就咁放sink面。 入水又點做。
登!登!登!
|

回覆 1mocha 的帖子

我裝修後格局同你一樣, L型檯面, 一邊係星盆, 一邊放電磁爐, 角位放洗碗機, 我係星盆個邊做多個水龍頭俾洗碗機入水, 去水喉放星盆

電制在L位中間位置度孖插, 最好你問下師傅
1mocha
|
登!登!登! 發表於 18-8-31 09:45

我裝修後格局同你一樣, L型檯面, 一邊係星盆, 一邊放電磁爐, 角位放洗碗機, 我係星盆 ...

係咪咁?
洗碗機放呢個角位唔知方便嗎?
去水條喉直入sink. 咁來水可點做

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
1mocha
|
登!登!登! 發表於 18-8-31 09:45

我裝修後格局同你一樣, L型檯面, 一邊係星盆, 一邊放電磁爐, 角位放洗碗機, 我係星盆 ...

似呢個?

1mocha
|
1mocha 發表於 18-8-31 12:16
似呢個?

浪衫又會浪係邊?
登!登!登!
|

類似, 洗碗機門向星盆方向開關
登!登!登!
|

室內
1mocha
|
登!登!登! 發表於 18-8-31 12:46

類似, 洗碗機門向星盆方向開關

但來去水係點安裝?在sink面,還是底?可否影張相來看看?
oceandeepsea
|
如果用座枱入水既,只需要放條喉係升盆去水就得,如果用樂聲,就要好似洗衣機要有入水龍頭,新裝修可以叫師傅整埋
oceandeepsea
|
電制約五個起,唔好用拖板,所以制要夠多,帶開關制,有微波爐上架,就要預多個
1mocha
|
登!登!登! 發表於 18-8-31 12:48

室內

有條掛衫管,通常安裝在那兒。
1mocha
|
oceandeepsea 發表於 18-8-31 22:05
如果用座枱入水既,只需要放條喉係升盆去水就得,如果用樂聲,就要好似洗衣機要有入水龍頭,新裝修可以叫師 ...

是否在sink面的水龍頭位做過一開二的來水?還是要在牆身再加一個?

stagea
|
1mocha 發表於 18-8-31 22:32

是否在sink面的水龍頭位做過一開二的來水?還是要在牆身再加 ...

我用呢部機,直接係洗衣機水龍頭分出,裝修師傅將去水都收埋係櫃底,沒有外露的
stagea
|
1mocha 發表於 18-8-31 08:28
想做埋坐枱洗碗碟機來去水和單頭火鍋電磁爐

大家有冇做過。 有冇相?

電制位我做左八個

抽油煙機
電磁爐
電水煲
洗碗機
洗衣機
雪櫃
兩個吉位

無用拖把
我愛Corina
|
多口一問,樓主你不是住外國嗎?興座枱洗碗機?
1mocha
|
stagea 發表於 18-8-31 23:47
我用呢部機,直接係洗衣機水龍頭分出,裝修師傅將去水都收埋係櫃底,沒有外露的
...

如果係坐枱咪要係枱面開位放喉?
stagea
|
1mocha 發表於 18-9-1 09:59
如果係坐枱咪要係枱面開位放喉?

係放枱面,但喉位在背部,即係牆身,所以無外露見到的,你參考下,全係睇唔到架

1mocha
|
我愛Corina 發表於 18-9-1 00:23
多口一問,樓主你不是住外國嗎?興座枱洗碗機?

想移民返香港。
1mocha
|
stagea 發表於 18-9-1 10:17

係放枱面,但喉位在背部,即係牆身,所以無外露見到的,你參 ...

喉在這裡下接洗衣機?

1mocha
|
另多想問用石英石好,還是 corian好