邊隻牌子唇膏好用?

lemonch
|
有無JM分享下邊隻牌子唇膏好用?想要豆沙色,潤D,唔要啞色
日本教主
|

好多大牌都有豆沙色,以前係日本買過Covermark Bright up rouge 豆沙色,而家香港都有得買仲要同日本差唔多價錢仲有多啲野送,雖然無其他牌子咁出名,但真係超潤同好似會溶左係個唇度咁,佢個豆沙色係日本色Tone,搽完勁顯白!

YouTube搵到試用片:
https://youtu.be/PWkzamyP1V0?t=5m44s

llmom
|
Dior Addict Lacquer Stick
akikiman
|
你有無想搵咩價位既唇膏啊?開架定專櫃個啲?
good_pig
|
平O既...OPERA 都唔錯
Laalaa88
|
good_pig 發表於 18-9-1 16:47

我都有用,好用
lemonch
|
akikiman 發表於 18-9-1 16:38
開架同專櫃都得架

lemonch
|
akikiman 發表於 18-9-1 16:38
開架同專櫃都得架

cat0301
|
日本教主 發表於 18-9-1 11:09
好多大牌都有豆沙色,以前係日本買過Covermark Bright up rouge 豆沙色,而家香港都有得買仲要同日本差唔多 ...
Covermark 唇膏好似無乜人講過?平時只聽過粉底好用
chisinmimi
|
lemonch 發表於 18-8-31 09:50

最近試咗YSL(emoji)
Meowbb_bb
|
good_pig 發表於 18-9-1 16:47

I like opera too
yvonne818
|
我都係用opera,平靚正,我已經有3支不同色
可樂娃B
|
仲想推介你chanel新出既Matte Lip Crayon添
不過唔緊要,一係你試下佢舊個支Lip Crayon啦~搽上咀都幾潤,而且好顯色
頭先望咗下,N2同N3兩支都係偏豆沙色既,你睇下啱唔啱啦

toljai
|
莎莎買opera,好潤好用。
mint2014
|
Dior
happylife1210
|
lemonch 發表於 18-8-31 09:50

我用sofina ,已回購好多次了!
有時用mabeline 有色潤唇膏,都唔差!
vivi3719
|
YSL
appleyuen
|
日本教主 發表於 18-9-1 11:09
好多大牌都有豆沙色,以前係日本買過Covermark Bright up rouge 豆沙色,而家香港都有得買仲要同日本差唔多 ...

cover mark 要15號香港先有得賣
kaytsangtst
|
armani 新果隻好用
happyb_happyb
|
可樂娃B 發表於 18-9-4 11:15
仲想推介你chanel新出既Matte Lip Crayon添
不過唔緊要,一係你試下佢舊個支Lip Crayon啦~搽上咀都 ...
又閏又持久