岩岩同我小朋友批命 唔知點算好

tkpst999888
|
話說小朋友上之前遇到d 污糟野,又係四陰人, 甘岩岩過完鬼節,佢又話見到,所以就帶佢去睇下風水c父。諗住睇下有咩化解,順手批個命睇下點解成日遇到呢d野。

批命 :
此子運薄難成氣
命本分離運不至
三十二時一大劫
因果從前早已定

批完個c父話個劫係命中注定,無得解, 無能為力,叫佢好好珍惜生命
雖然我就唔係太信,不過聽完有點忐忑。。

另外,想問下有無人知咩叫四世書?
魚蛋仔
|
tkpst999888 發表於 18-8-31 13:33
話說小朋友上之前遇到d 污糟野,又係四陰人, 甘岩岩過完鬼節,佢又話見到,所以就帶佢去睇下風水c父。諗住 ...

既然你唔係太信,又點解要去做哩d野呢?俾人講得唔好,咪盞自己個心唔舒服。
wcpcelia    發表於 18-8-31 15:45
小華子
|
你睇邊個師傅?可能無料到都唔定。
parrot1208
|
話說小朋友上之前遇到d 污糟野,又係四陰人, 甘岩岩過完鬼節,佢又話見到,所以就帶佢去睇下風水c父。諗住 ...

請問小朋友多大?
vivibabyvivi
|
不如睇多兩個,睇下係咪批得一樣先啦
Minnacat
|

其實你唔信又點會去批?
LaiMe
|
魚蛋仔 發表於 18-8-31 13:37
既然你唔係太信,又點解要去做哩d野呢?俾人講得唔好,咪盞自己個心唔舒服。
...

講得好
小花媽咪
|
如果你係我個friend,
我真係會鬧你~~自己攞黎......
0q.cathy
|
窺探天命就傻,吾好就有排煩,好又吾知是否一定準。現在批完吾好,比我就吾好再想,活在當下就算。
BEBIBE    發表於 18-9-3 11:38
大力大力
|

del....
YY1101
|
聽左當冇聽啦
好好過每一日
個心成日記住
以後日子点過得好
去之前預左講嘢有好亦有吾好
明知接受吾到
去黎為乜呀
吾好再揾第二個
日後好好生活
做好事存好心
我諗就係可以做既事
yying829
|
你呢樣野叫"自我實現".......你個心越係覺得會係咁,就對你細路越疏 / 令佢越怕死越易睇唔開,到時學業一個唔好就睇唔開

至於你講既"運同福",係可以積的......多D陪佢去賣下旗探下老人啦
一命二運三風水四積陰德

8個字: 積善之家,必有餘慶.......即使真係唔開心,都能減輕痛苦,睇多D人地,再企係人地角度思考,會教出好既小朋友
GIBAI
|

我小朋友都經常見到,早排仲同我仔玩,我知好多小朋友都會見到,大部分人都話不用理會,大啲就不會見到,但因為系屋企,所以請左佢離開,不過最近又有黎過,今次我地唯有選擇唔理佢。我
至於批命我冇試過,更加不會試,講佢好既,現實又冇咁好,可能會比左壓力個仔,講得唔好就自己擔心
我老公之前有搵過啲咩師傅,但個師傅話叫我老公用手機影下屋企既相比佢,就話見到,仲話好猛 咁我就覺得依啲不可信,難道我手機都有陰陽眼?
TinyTomato
|
迷信不是好事 ...........
ms_maybb
|
之前有jm話做多d善事可以避開個劫...
mercurycc
|
唔信就唔好做,做完又心煩真係自己攞來煩,
由而開始做多d善事積福,又或者個師傅批左呢,
李xx都試過攪錯改錯名啦!
chowqv
|
風水師,同驅邪治鬼既係2碼事。
就算睇"朋友仔"到都唔會去算命。
睇到就睇到吧,無必要搞太多野。
karenk
|

唉!细個時我媽夠幫我批過,話大時我唔駛捱,有錢有面啦!
麟媽媽
|
既然你唔信就無謂記住,更加唔好同個仔講,要知影響可以好深遠!基本上人人都係今日唔知聽日事,命運那到我地掌握?每個人都應珍惜每一日,係咪?
IwanBB    發表於 18-8-31 16:29
spikenard
|
既然你你咁信,就1直睇到有個講好話的就會平衡點,壞的信到十足,咁好的應該化解之前的不安