33週 bb個頭未向下

CiCiTang
|
有咩方法可以快啲轉下?
lovelyfreda
|
CiCiTang 發表於 18-8-31 14:18
有咩方法可以快啲轉下?

我34周都係未向下,下星期2返健康院約期上QM跟進。。

依家可以係屋企得閒就做下狗仔式,向左右輕微擺動臀部,但要保持背脊係直嘅。。等個肚多D空間比BB轉位。。讚育係咁樣教我。
CiCiTang
|
lovelyfreda 發表於 18-8-31 15:09
我34周都係未向下,下星期2返健康院約期上QM跟進。。

依家可以係屋企得閒就做下狗仔式,向左右輕微擺動臀部 ...

我試下先,唔該
mwsiipb2
|
有咩方法可以快啲轉下?

我个B,36week都未轉,最终开刀生左。
CiCiTang
|
mwsiipb2 發表於 18-8-31 21:19
我个B,36week都未轉,最终开刀生左。

我就係驚要開刀喔
mwsiipb2
|
CiCiTang 發表於 18-9-1 12:24
我就係驚要開刀喔

其實都冇得驚, 如果個b去到36週仲未轉身,醫院就會畀個開刀期你, 你到時到候返醫院見助產士同埋麻醉師, 再過幾日就入院开刀生。
CiCiTang
|
mwsiipb2 發表於 18-9-1 13:20
其實都冇得驚, 如果個b去到36週仲未轉身,醫院就會畀個開刀期你, 你到時到候返醫院見助產士同埋麻醉師, ...

haha748494
|
回覆 mwsiipb2 的帖子

其實開刀唔系好可怕,祝各位準媽媽順順利利。
mwsiipb2
|
haha748494 發表於 18-9-1 16:47

其實開刀唔系好可怕,祝各位準媽媽順順利利。

其實開刀好睇医生個手勢,
過程亦都好快,由推入產房計15分鐘就可以見到BB,但之後聯針善後工作要一個小時。
以上時間係醫生話我聽嘅。
haha748494
|

系吖!分娩過程好快,但就恢復情況,開刀產婦相對順產系慢左D。
Wongdip
|
有咩方法可以快啲轉下?

我34w2⃣️天。,BB頭仔仲係心口仲未轉落去
CiCiTang
|
Wongdip 發表於 18-9-5 13:08
我34w2⃣️天。,BB頭仔仲係心口仲未轉落去

咁你個醫生點講?
我要等下星期產檢先知
lovelyfreda
|
CiCiTang 發表於 18-8-31 15:23
我試下先,唔該

健康院寫咗7號上瑪麗跟進。諗緊推唔推肚好。開刀係快,但子宮有疤,我怕日後想再生多個就難。
CiCiTang
|
lovelyfreda 發表於 18-9-5 14:43
健康院寫咗7號上瑪麗跟進。諗緊推唔推肚好。開刀係快,但子宮有疤,我怕日後想再生多個就難。
...

點推肚?會痛嘛
lovelyfreda
|
CiCiTang 發表於 18-9-5 15:10
點推肚?會痛嘛

我都預咗會痛。。我阿媽同老公都話開刀算啦。。係我考慮如果我想生多個,子宮有疤會唔會影響著床。。我依個係ivf BB.. 重有幾粒受精卵雪咗係台灣,日後想再放胎可能冇咁易。。

雖然有依一個BB已經係恩典..但都想第時佢可以有個細佬妹陪下佢。
CiCiTang
|
lovelyfreda 發表於 18-9-5 15:15
我都預咗會痛。。我阿媽同老公都話開刀算啦。。係我考慮如果我想生多個,子宮有疤會唔會影響著床。。我依個 ...

咁你要同屋企人認真再商量下,(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
purplerain0348
|
我依家34wks, bb頭都係未轉落去,JM們都係教我做下瑜珈貓式,希望下星期產檢bb頭轉咗落去啦
Wongdip
|
CiCiTang 發表於 18-9-5 14:15
咁你個醫生點講?
我要等下星期產檢先知

e生話最遲36週要轉,如果36週都未轉就要約期開刀
肥肥catcat
|
我有幾個朋友都係36/37週先調頭呀,所以都唔一定調唔到呀!
hmjanuaryc
|
lovelyfreda 發表於 18-9-5 15:15
我都預咗會痛。。我阿媽同老公都話開刀算啦。。係我考慮如果我想生多個,子宮有疤會唔會影響著床。。我依個 ...

我有兩位朋友第一胎係開刀,第二胎都好順利,都係開刀的。我諗最重要係小心處理傷口,而且都應該要抖返起碼半年至一年左右先再試,或者你問下醫生意見再衡量。當然如果可以順產就更好,加油(emoji)(emoji)