有啡,好擔心

buma101
|
大約6week,有啡兩日,大部分時間瞓床,仲有咩可以做?要幾多日先會隱定?
dolldollk
|
buma101 發表於 18-8-31 14:55
大約6week,有啡兩日,大部分時間瞓床,仲有咩可以做?要幾多日先會隱定?
...

有無去照過照聲波呀? 可以照下岩位既叫醫生開d安胎藥
buma101
|
dolldollk 發表於 18-8-31 16:04
有無去照過照聲波呀? 可以照下岩位既叫醫生開d安胎藥

有照呀~都有開藥俾我
dolldollk
|
buma101 發表於 18-8-31 16:07
有照呀~都有開藥俾我

咁就乖乖地食藥, 訓多d覺~訓覺好有用架
Mrswong_JM
|
我今日有次去 toilet 一抹又有少啡同有少少少少血絲 (之後去又冇),去拎醫生証明o個陣問佢有冇問題,佢淨係叫我休息多 d , 冇俾安胎藥我既,係咪要婦產科先會開架?
我要做媽媽
|
咁你要注意休息好喇,仲有就係如果keep住流既話要去睇醫生吖
catyocatyo
|
除左去廁所,其餘都時間都要訓,食安胎藥
buma101
|
我瞓唔着,就算瞓到,一陣就醒,如果在床上瞓,除左平瞓,可以側瞓?我平瞓到好辛苦
Kinkikuk
|
buma101 發表於 18-8-31 14:55
...

唔好諗咁多,心情都好影響個胎㗎
buma101
|
今日啲啡多左,應該去睇醫生還是瞓多幾日床先?
stawberry1803
|
buma101 發表於 18-9-1 13:17
今日啲啡多左,應該去睇醫生還是瞓多幾日床先?

西醫話我約五周,我呢兩日都見啡,中西醫都睇左,佢哋話著床血,唔多過M就冇事,西醫冇開安胎,中醫開左,佢哋都話正常活動就ok。
你休息多久d,我都覺訓覺冇血,但返返下工有時會有小啡。加油
haha748494
|
到胎兒穩定,唔會流啡就可以行下。依家就多D休息。