自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

吳若A 新朵「臭希」

旅遊節目長做長有,同樣地方同樣地點,想吸引觀眾製造話題,無可否認致勝關鍵就係主持人的功力同特色。添食添到去第二輯的《森美旅行團》除咗有森美掛帥,唯一有得冧莊黐住森美周圍去嘅仲有麥美恩 (Mayanne),無綫都知森美、麥美恩默契一流、互窒互玩係最大賣點!不過據悉新加入主持群的吳若希完全搞錯狀況,以為自己至係美貌與名氣並重、地位完全在麥美恩之上,幕前幕後都踩住上,搞到一向大方玩得、朋友多多嘅麥美恩都周圍呻,繼續辣火頭犯眾憎的吳若希,更有個新朵叫「臭希」!

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫、吳若希IG、麥美恩IG

吳若希 新朵「臭希」

無論《森美旅行團》定返到香港做港姐司儀、商業活動主持,麥美恩可謂係繼小儀之後最能同森美擦出火花的女拍檔。麥美恩放膽玩、真情流露、又去到邊被森美窒到去邊係因為默契同製造節目效果,不過吳若希就完全會錯意,生完女回流無綫、撈拍劇又做主持,收復失地 企圖明顯,以為有麥美恩墊底自己終於脫離下把位,自抬身價窒埋一份,據知情人士透露,第二輯《森美旅行團》拍攝全程,二人表面上玩作一堆,背後實情不相往來。

合照、笑臉實屬《森美旅行團》節目宣傳期間限定,據悉吳若希同麥美恩私底下交流少得可憐,吳若希狂踩狂恰Mayanne,工作人員背後叫佢「臭希」,Mayanne更加怕咗佢,對佢避之則吉。

閨密香香都瀨嘢

點解嘅?點解連麥美恩咁易話為都頂唔順吳若希?知情人士爆麥美恩向幕後工作人員呻爆內容:「Mayanne份人其實好玩得,又唔介意為咗節目效果扮醜扮喪,上一輯同高Ling、黃心穎跟住森美一齊去日本,都相安無事。人哋森美窒係為節目效果,二人又合作好多次,Mayanne覺得心甘命抵完全冇hard feeling,但係今次吳若希就仲『高大上』同矜貴過高Ling,窒人又冇分寸,當正自己係省靚節目門面,破壞形象騎呢位全部都避之則吉推Mayanne頂上,對住Mayanne恰得就恰,啲工作人員都睇唔過眼背後叫吳若希做『臭希』。其實吳若希已經唔係第一次,兩年前拍《實習天使》時恃寵生驕、不停擺星夢一姐款,Mayanne老死岑麗香都已經領教過,聽完朋友講自己再親身瀨過嘢,所以Mayanne今次都忍唔住同人呻,話唔想有下次喎!」人氣下滑啫,係唯獨是非呢樣嘢,吳若希同生B前一樣去到邊跟到邊!

生女前自恃係星夢一姐、何哲圖愛將,吳若希拍攝劇集《實習天使》時已經有傳完全不屑與其他女演員埋堆,扮大牌行徑當年已經犯眾憎。

合作過《實習天使》瀨過嘢,據悉岑麗香當年都同閨密麥美恩呻過,如今百聞不如一見,除咗向工作人員,麥美恩當然亦有同香香滙報。

mayanne(@mayannem)分享的貼文 於 PDT 2018 年 4月 月 22 日 上午 10:01 張貼

句句有骨

自以為名氣地位高一班、又希望踩住上擺脫主持群下把位,吳若希連個人IG發po都句句有骨。

有你在,我終於可以做回正常人🤗🤗 #森美旅行團2

吳若希(@jinnyng)分享的貼文 於 PDT 2018 年 5月 月 27 日 上午 8:02 張貼

麥美恩癲喪係為節目效果亦因此成為個人特色,大把粉絲撐,不過吳若希就在公在私都借此窒爆對手,鏡頭前後都被吳若希恰到盡頭的Mayanne,同吳若希時刻保持距離。

覺得自己很Chok 很搶戲, 然後看到圖右一, 我五體投地⋯甘拜下風⋯ #森美旅行團2

吳若希(@jinnyng)分享的貼文 於 PDT 2018 年 5月 月 25 日 下午 7:09 張貼

麥美恩同森美上一輯《森美旅行團》已經一拍即合大量發放笑彈,因此再被無綫睇中合作主持港姐又添食第二輯,默契冇得輸。

mayanne(@mayannem)分享的貼文 於 PDT 2017 年 9月 月 13 日 下午 8:15 張貼

mayanne(@mayannem)分享的貼文 於 PDT 2017 年 9月 月 12 日 下午 5:08 張貼

默契輸晒

可惜吳若希就以為在旅遊節目中扮仙女、玩矜貴至係上策,全程拍得錫身又處處窒住麥美恩,實情在《森美旅行團》中作用極少。

吳若希(@jinnyng)分享的貼文 於 PDT 2018 年 8月 月 15 日 上午 4:49 張貼

mayanne(@mayannem)分享的貼文 於 PDT 2018 年 8月 月 13 日 上午 1:51 張貼

吳若希處處製造易相處、朋友多形象,IG內同主持拍檔麥美恩合照極少,亦冇其他私下來往,完全唔啱嘴形。

吳若希(@jinnyng)分享的貼文 於 PDT 2018 年 6月 月 16 日 上午 9:59 張貼

mayanne(@mayannem)分享的貼文 於 PDT 2018 年 8月 月 19 日 下午 10:47 張貼

冇交流

《森美旅行團》台前幕後感情融洽,為配合大家,吳若希同麥美恩亦齊齊出席聚會,不過就離行離列冇交流。

吳若希(@jinnyng)分享的貼文 於 PDT 2018 年 8月 月 10 日 上午 9:15 張貼

新劇做閒角

生完女人氣同星夢一姐位都不保,吳若希歌唱事業 不濟,惟有發功嗲何哲圖劇拍 主持做,不過《森美旅行團》表現不濟,在無綫新劇《多功能老婆》中亦行行企企發揮不多。

tansyneko    發表於 18-8-31 16:10

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

一向都唔鐘意吳若希

FJmom    發表於 18-9-1 11:49
meiling222    發表於 18-8-31 22:49
esmehouse    發表於 18-8-31 17:40
hellohelloruby    發表於 18-8-31 17:16

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Koala_Chu 發表於 18-8-31 15:31
一向都唔鐘意吳若希
x2

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

原來蝦過香香,作死

子爵府

畀面勳章

x3

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

X4

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

唔係同個富二代生左個女咩,返去湊女好過啦

珍珠宮

165488 發表於 18-8-31 15:40
x3

x4

為睇麥美恩咋! 唔係熄電視好耐

水晶宮

zitzai 發表於 18-8-31 15:48
x4

我都係,本來見到麥美恩都ok,但一見呀吳弱A即刻轉台,唔鍾意睇佢

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

zitzai 發表於 18-8-31 15:48
x4

x5, 又唔靚,又唔紅,唱歌又唔好聽,好心返去專心湊女

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

佢專心返去湊女啦~ 無論做主持定演戲根本都唔掂

珊瑚宮

畀面勳章

一向都唔鐘意吳若希

珊瑚宮

畀面勳章

Lihoma 發表於 18-8-31 15:57
佢專心返去湊女啦~ 無論做主持定演戲根本都唔掂

咪係,中文水準差,英文就更加唔使講。MK 妹即係 MK 妺。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

小可愛11 發表於 18-8-31 16:08
咪係,中文水準差,英文就更加唔使講。MK 妹即係 MK 妺。
連數學都唔好呀!

口才差,轉數慢,講靚麥美恩都靚過佢,唔知點解要搵佢做主持!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

睇佢老公都係失匙夾萬啦 !有錢仲使乜出嚟撈呀。。 有幾多個女明星嫁富二代仲要出嚟做呀。。晒氣。。
最慘都係佢奶奶,辛辛苦苦湊大個仔娶件咁嘅嘢。。。

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

蝦咁多人
這隻X希~~真是心地唔好

子爵府

c.vieri 發表於 18-8-31 15:46
唔係同個富二代生左個女咩,返去湊女好過啦

男家根本唔鍾意佢!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一向都唔鐘意吳若希

X2

水晶宮

仲以為佢突然大肚
從此可以做少奶奶
我地就甩難添

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆 mickeyeva 的帖子

正正因為吳小姐, 我無興趣去睇森美個節目, 我平時都好支持森美啲節目, 但今次真係頂唔順吳小姐!

首頁
12345...9

尾頁

跳至