以前唔覺咁多人係街剪指甲

cathy11
|
當個個口講衛生,就只係對自己衛生,連剪指甲都唔想係屋企掃。

十次有九次d人都唔係為一隻而剪,係十隻咁指,擺明唔想整污糟屋企,真討厭。
Holidaykiki
|
我最憎喺街聽到剪指甲聲,彈到周圍都係,超唔衛生。
cathy11
|
Holidaykiki 發表於 18-8-31 16:24
我最憎喺街聽到剪指甲聲,彈到周圍都係,超唔衛生。

仲要係巴士,輕鐵,西鐵,地鐵,酒樓,真係除左我未試過係廁所聽到拍拍聲,真係成日見,男人都剪。
BGCOME08
|
我覺得以前仲多喎。
meimeitse
|
我試過食嘢對面位c9喺枱底剪,勁黑人僧
livewiflove
|
meimeitse 發表於 18-8-31 16:59

嘩,呢個堅嘔心
tsung
|

JD930
|
meimeitse 發表於 18-8-31 16:59

torotoro
|
我試過係企滿人的電梯內遇到個後生女剪
mandy952
|
cathy11 發表於 18-8-31 16:09

十次有九次d人都唔係為一隻而剪,係十隻咁 ...

見過,係巴士,係個女人,佢老公見人望住,叫老婆停止剪指甲,但個女人冇理佢繼續,個男人都好無奈
無話可說
|
係喎,以前有d人覺得呢d係私人野唔會公開做!我媽都係好鍾意出街剪手甲
cindy618
|
係啦,香港人太忙嗎?
Alex123
|

我又唔覺多咗,真係一年最多見到兩、三次。
muihsu
|
見過男人係巴士剪完手指剪腳甲
cathy11
|
cindy618 發表於 18-8-31 20:40
係啦,香港人太忙嗎?

自私就真,剪一隻半隻就話可能花左要剪。
cathy11
|
muihsu 發表於 18-8-31 20:44
見過男人係巴士剪完手指剪腳甲

cathy11
|
Alex123 發表於 18-8-31 20:43
我又唔覺多咗,真係一年最多見到兩、三次。

可能地區有關,我新界人
MeowMuiMui123
|

twotigers
|

我真係好唔明點解啲人唔喺屋企剪
cathy11
|
twotigers 發表於 18-8-31 20:50
我真係好唔明點解啲人唔喺屋企剪

屋企剪要自己掃嘛