三折就當客人係狗咁呼喝!(已刪粗囗字)

Myy4.myy4
|
好耐都冇試過去行街行到咁受氣!
今日去又一城去咗Nxke嗰間特賣場(而家做緊三折),一入到去已經見到好多人!
我入到去就諗住去近牆嗰邊睇一睇小朋友啲鞋,我推住BB車好慢咁過,點知都係唔小心咁好輕力咁樣撞到一下某位Staff 嘅腳!
跟住佢就即刻用極度嫌棄嘅語氣咁話:咪推架車入嚟啦!
我即刻好愕然,完全冇諗過會咁樣俾人鬧!
我就話:我冇諗過呢度唔俾BB車入囉,對唔住,sorry...
之後我已經勁嬲覺得佢勁冇禮貌!
之後我等屋企人睇其他嘢,我就冇再入去喇!
就咁企咗喺近Cashier嗰啲角落位等,之後就聽到佢話其他客!話個客就咁攞啲嘢出去當佢偷嘢,好似係個客應該係諗住掉野,之後嗰個男人就坐返係個sofa度,跟住嗰個staff就同嗰個客講:「你要掉自己喺嗰度掉啦,自己搵垃圾袋!」態度語氣極之惡劣,我完全覺得佢好似鬧緊狗咁!之後都算,之後聽到佢同佢自己啲員工講話:xxxx緊係XX佢啦!(冇聽到exactly前面D content, 但好明顯佢係鬧緊頭先嗰個佢話偷嘢嗰個人,但人哋冇偷嘢嘅!)我同佢相隔起碼五六米但我都好清楚聽到佢大聲喝個客!之後我問近啲嘅員工問佢哋Store manager喺邊度,因為我覺得嗰個人好冇禮貌。D staff都已經喺度講對唔住啊唔好意思,點知原來嗰個好似癲狗鬧人嗰個已經係Store manager!之後我諗嗰個staff叫 嗰個Store manager出嚟。跟住之後佢就問我咩事,我就同佢講:冇乜嘢,我覺得你對啲客好冇禮貌啫!
之後佢竟然答:做緊三折係咁㗎啦!
Myy4.myy4
|
Myy4.myy4 發表於 18-8-31 18:07
好耐都冇試過去行街行到咁受氣!
今日去又一城去咗Nxke嗰間特賣場(而家做緊三折),一入到去已經見到好多人! ...

我又係呆一呆!之後佢就即刻入咗去Staff room,冇再出嚟!之後我問其他Staff嗰個manager叫咩名,因為我要投訴!另外,有冇第二個Store manager或者district manager嘅contact!之後佢有個staff俾咗張卡片有嗰個Store manager姓乜嘢,跟住之後我話咁佢個全名叫咩名?跟住佢哋就話我哋唔可以俾啲私人資料人,跟住之後有另一個Staff就俾埋個英文名我。之後我就喺門口出邊一路打出個customer Service嗰個電話,但係打左10至15分鐘都無人聽,之後我見到嗰個store manager出返嚟,我就入去影佢相同埋video,因為係用嚟寫投訴信嘅時候擺埋封投訴信入面send俾佢哋公司,佢一見到我即刻走,跟咗同佢講:唔使走啦!我影到你相喇!拜拜!”

我真心覺得佢好有問題,我唔理你做幾多折都好,就算免費都好,你都應該要有基本禮貌丶尊重自己嘅客囉!而唔係當啲客係狗咁樣囉!仲要喺大庭廣眾喺鋪頭入邊喺度講粗口鬧人!仲要同我講三折就係咁!三折啲客就唔係客呀?你冇EQ就唔好做customer Service呢D位!似狂燥症咁喺度閙人!
衝勁BB
|
支持樓主。3折就可以態度差?就算免費都冇理由要受氣。
lucille_lai_ha
|
有啲舖可能係允記攞左代理黎做,不過你都可以同Nike 總公司投訴
Esther_531
|
3折就要鬧客??甘叫公司吾好做折羅。。。低能
蘋果木
|
Myy4.myy4 發表於 18-8-31 18:07
我又係呆一呆!之後佢就即刻入咗去Staff room,冇再出嚟!之後我問其他Staff嗰個manager叫咩名,因為我要 ...

你應該問佢三折就係甘?甘正價時,我係咪一樣可以喝你?有時真係吾想做麻煩人,咩都投訴,但對住呢D人,真係吾投訴佢,都對吾住自己!
Myy4.myy4
|
蘋果木 發表於 18-8-31 18:37
你應該問佢三折就係甘?甘正價時,我係咪一樣可以喝你?有時真係吾想做麻煩人,咩都投訴,但對住呢D人,真 ...

佢講完:三折係咁㗎啦就一支箭咁走咗,我真係好shocked佢咁答我!我心諗:你三折咁呼喝D客,我一折咪要幫你䑛鞋?我今晩有排打投訴信
momling
|
支持樓主,今時今日咁嘅服務態度
crystal媽咪
|
太大段我冇睇曬,不過無論如何用粗口鬧啲客人就點都唔啱。
做到火都唔係咁樣
tsung
|
好離譜喎
waiyeee
|
支持樓主投訴佢!服務性行業都咁臭串,不如唔好做返屋企數手指啦!
Myy4.myy4
|
waiyeee 發表於 18-8-31 19:40
支持樓主投訴佢!服務性行業都咁臭串,不如唔好做返屋企數手指啦!

已經send咗complaint letter...不過唔知有冇人回我啫...
Protea
|
咁的待客之道的Store Manager, 比著我都會比佢公司知道佢的工作態度。
pangthai
|
Myy4.myy4 發表於 18-8-31 18:41
佢講完:三折係咁㗎啦就一支箭咁走咗,我真係好shocked佢咁答我!我心諗:你三折咁呼喝D客,我一折咪要幫你 ...

咪係囉!宜家我唔係嚟同你乞㗎,要洗比錢㗎!衰D講你份糧我有份比㗎,你預咗咁嘅情況㗎啦!
tansyneko
|
Myy4.myy4 發表於 18-8-31 20:03
已經send咗complaint letter...不過唔知有冇人回我啫...

係n字個fb留言
Myy4.myy4
|
tansyneko 發表於 18-8-31 20:30
係n字個fb留言

用send咗去spoXTs CorXer同佢總公司咋!等我send埋去Nxxx 先
JD930
|
Myy4.myy4 發表於 18-8-31 18:41
佢講完:三折係咁㗎啦就一支箭咁走咗,我真係好shocked佢咁答我!我心諗:你三折咁呼喝D客,我一折咪要幫你 ...

好離譜,咁嘅態度對客
水草
|
什麼店?
Myy4.myy4
|
水草 發表於 18-8-31 20:34
什麼店?

又x城, NiXe SpoXts CorXner!
Pigpigzhu
|
但係我唔支持你影相同拍片,提供到名和鋪頭名已可投訴。
joycehang41010    發表於 18-8-31 21:49