自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

ninjarabbit 發表於 18-9-2 10:05
高調又好,低調又好,朋友係fb哂命都係自己既事。我反感既只會係踏低其他人抬高自己個D post。例如去旅行哂 ...

寫嗰個都好白痴。 唔識揸車點自駕?

咁叻, 叫佢去非洲都自駕啦
天空之城, 快樂之地

翡翠宮

2018復活節勳章

高調又好,低調又好,朋友係fb哂命都係自己既事。我反感既只會係踏低其他人抬高自己個D post。例如去旅行哂 ...

咁寫真係超乞人憎 ,自駕遊好巴閉,人人旅遊有自己方式,去大阪城打卡好差咩,幾多人連飛機都冇能力坐

珍珠宮

禁止發言 發表於 18-9-26 07:05
係某d人眼中你已經兜個圈曬左

講者無心,聽者有意~
如果某D人覺得咁係曬命,可以睇到佢平時會係咩人。。。
不過我都係尼度先會講下,反正無人識,平時我真係唔會講,亦唔會po,費時啦~
都係戈句,尼個世界太多卧虎藏龍~

珍珠宮

你令我諗起有個同事,佢好中意曬命,都唔梗要,咪當佢開心share囉~但佢往往中意加多幾句,例如一定係自己做得好事多,所以有咁嘅好報,或有人讚佢靚,佢都會加句心善則美,有D人就係心地差,所以永遠都唔會靚。。。。

男爵府

有呀,住公屋但有個有錢既家姐,成日係佢家姐屋企影相當係自己

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

montageyou 發表於 18-9-26 02:51
講得好!

但係成日自己都忍唔住要繼續睇,有時見到個個都好開心,就會令自己唔開心。成日質疑自己係咪有 ...

之前外國有研究,上得多fb係容易令人抑鬱,就係因為見到人地個個都好似生活得好開心咁。我自己而家都係無聊就開fb,不過係睇資訊多,人地post的通常都係快速閃過

大宅

好媽媽勳章

PurpleSea 發表於 18-9-2 02:04
其實FB一開始就是用來分享,有人喜歡分享開心事,有些人用來抒發下感情,我唔明有甚麼問題喎!
...

所以我都唔明,FB唔通淨可以睇新聞?正常人都報喜不報憂,其實曬命同分享僅僅在於觀點與角度,可以言者無心但聽者有意,frd咪俾個like為人高興下,唔frd咪碌過咪算,何必上心
我愛我家!

男爵府

如意吉禪 發表於 18-8-31 20:31
話說有個朋友成日鬧人喺FB曬命,又話FB好無私隱....十萬樣缺點,但係佢自己又三不五時喺FB 曬自己去旅行食 ...

大把

首頁

尾頁

跳至