朋友請左個工人. 令佢好困擾

呀B哥
|
我有個朋友請左個工人幾個月. 開頭已經覺得佢懶. 好多野叫都唔做, 成日要求食三文魚, 又要日日飲牛奶. 早排仲毛啦啦CALL白車入左醫院. 我朋友屋企又有小朋友. 點放心叫佢睇住. 佢分明係夾我朋友炒佢. 炒佢既話仲要補錢比佢走. 聽朋友猛叫佢個名都唔啋佢, 佢左撇既. 仲有嚴重體臭, 咀上有粒墨. 朋友話個工人未炒已經出面搵緊工.
到底有冇方法可以幫到我朋友手. 唔駛再比個工人影響生活.

mln
|
又點知佢在找工呢?
甜心朱古力
|
趁早炒咗佢。
wcpcelia    發表於 18-9-1 18:14
anyuser18
|
補錢炒當送熅神
ipipipip
|
呀B哥 發表於 18-8-31 21:03
我有個朋友請左個工人幾個月. 開頭已經覺得佢懶. 好多野叫都唔做, 成日要求食三文魚, 又要日日飲牛奶. 早排 ...

掃佢走
piggip77
|
除左賠$$抄佢, 應該冇其他辨法
tsung
|
炒得
唔係怪獸
|
我有個朋友請左個工人幾個月. 開頭已經覺得佢懶. 好多野叫都唔做, 成日要求食三文魚, 又要日日飲牛奶. 早排 ...

一係等佢搵工自己辭職囉,佢搏炒你都可以狂捽佢,但大前提係有人睇住D小朋友囉!
美之選468
|

工人己經溫緊工啦,不用抄,她找到工自然會走。
rb2016
|
咁要盡快搵過個工人喎,佢一走,個小朋友又要搵人睇喎…………
wcpcelia    發表於 18-9-1 18:15
Charlotte_mom
|
咁似我之前果個,係咪叫Jaxxx
炒啦
esmehouse
|
cattz288
|

快d請人喇! 早炒早著
爸爸豬
|

先搵agent介入,提個工人改善(如果儘責的agent應該會跟)
chiu51057
|

比錢送走瘟神、死幾多腦細胞補唔番
PCCW2319
|
爸爸豬 發表於 18-8-31 22:31
先搵agent介入,提個工人改善(如果儘責的agent應該會跟)

嗰個盡責agent可能就係現在好盡責咁, 幫外傭搵新工。
Lihoma
|
叫你朋友搵定人啦~
happyty
|
炒啦
bigyanb
|

你自己?
Amy47
|

我會先搵定新工人,新工人定咗,即炒,佢一個唔小心,攪到小朋友/你間屋,多多都補唔返