大師兄幾好睇

easonkinki
|
港產片黎講算唔錯,正正講香港教育,估唔到會流眼淚 家長們值得一睇
Poyau
|
謝謝推介
tsung
|
呢套好多人讚
浩霆豬豬
|
我睇咗,完場仲有演員謝票,不過唔見宇宙最強
kittyChing
|
真係幾好睇
卓媽
|
好正面,有感動位。值得推介
vinyasa
|
趁未返學同阿仔去睇左,佢睇得好開心
值得各位有囝囡讀緊中學嘅jm去睇睇
easonkinki
|
比想像中好睇,好有教育義意,對上睇過五個小孩的校長都無佢咁好睇。
呢套正正講述現今香港社會問題, 破碎家庭問題青年,父母缺乏關懷,學生自殺,家長們只追求成績,名校,band3就係垃圾, 種族歧視。
少奶奶
|

真係好好睇,好笑又感動,冇悶場
我同個女(現正是初中生)睇到
即時諗起我讀中學的時侯,每天上堂確實也是這様過 衰學校也有好老師的,我在學時也有遇過,雖那時不能改変我什麼,但我也俾面那位好老師,唯上她堂不撹事 到大個後回想,我還是感激她那時沒放棄我
delana
|
我睇左,真係好睇
唔係怪獸
|
我有換票證,做到幾時?
chocolatebean
|
回覆 easonkinki 的帖子

題材幾似印度片小星星
不過, 殷子丹做總比人感覺似係功夫片
ritawwwong
|
黎緊有部戲叫《祖孽》都好似好正啊
easonkinki
|
少奶奶 發表於 18-9-2 16:43
真係好好睇,好笑又感動,冇悶場
我同個女(現正是初中生)睇到
即時諗起我讀中學的時侯,每天 ...

雖然我無上堂煮麵 ,但曾經係搞事分子,感受很深。一間學校好需要有呢類老師,所以話做老師唔簡單仲要做埋社工,壓力幾大。
easonkinki
|
chocolatebean 發表於 18-9-2 19:11
回覆 easonkinki 的帖子

題材幾似印度片小星星

無諗過港產片o係香港咁少宣傳,可能係王晶嘅關係。我鐘意睇丹爺嘅戲,所以一早知呢套同以往功夫片唔同,只係無諗過有驚喜,咁好睇。
easonkinki
|
ritawwwong 發表於 18-9-2 19:54
黎緊有部戲叫《祖孽》都好似好正啊

呢套未聽過等我留意下先
easonkinki
|
唔係怪獸 發表於 18-9-2 18:56
我有換票證,做到幾時?

做咗一段時間,可能就嚟落畫