格黎男人拎手袋,呢到男人抱bb

Yanyan0904
|
格黎話男人拎手袋叫肉酸,咁男人用前坐式咩帶抱bb呢?
我眼好多媽咪抱bb又咩媽咪袋,個老公行前左半條街要媽咪追住佢行
你地又認為男人抱b又如何呢?
我就睇清況,路程短既就我抱,老公拎媽咪袋同拖住大女,唔會行開超過三步
路程長既,例如去行街,我老公抱bb咩媽咪袋我拖大女兼拖住老公行街,我有叫過俾我抱,但佢話丫妹同個袋重,叫我拖住大女慢慢行舒服啲。出街食冇bb車都係老公拿拿林食完抱丫妹俾我食。
yankiyan
|
男人抱bb
好正常
|
bb又點同手袋比較呢,手袋係個人用品,當然自己管好,但bb同bb用品係兩人的結晶品兩個都有份,男人幫手係應該的。
good_pig    發表於 18-9-1 01:01
紫翹
|
414928 發表於 18-8-31 22:39
bb又點同手袋比較呢,手袋係個人用品,當然自己管好,但bb同bb用品係兩人的結晶品兩個都有份,男人幫手係應 ...

Agree
choco_soup
|

無論路程幾近幾遠,

我老公都會用咩帶咩bb,咩背囊,左手拖大仔,右手拖我。

有時仲會幫我攞埋手袋。

人地話男人攞手袋核突,我老公話唔洗理會其他人眼光,又唔會影響到人。
wcpcelia    發表於 18-9-1 17:41
michelle1222
|
choco_soup 發表於 18-8-31 22:41
無論路程幾近幾遠,

so sweet
iris2014
|
我老公因為太肥用唔到hipseat 我揹到靜貌曲張腳痛,結果而家兩歲未到都好似揹住佢了,要佢自己行,間中老公手抱佢,其實我想我老公用hipseat 揹住輕鬆點
EMILY03
|
我睇衫或買嘢時,有需要佢會幫我拎一陣,其餘時間一定唔會拎,我亦覺男人唔應該幫女人拎手袋
mrschocolate
|
Yanyan0904 發表於 18-8-31 22:34
我眼好多媽咪抱bb又咩媽咪袋,個老公行前左半條街要 ...

其實有乜咁肉酸?有需要時唔通唔幫手咩。
有時BB扭計係都要我抱,老公怕我手袋條帶un到bb,會幫我掯手袋(粉紅色斜咩袋佢照咩,我問過佢怕唔怕,佢反問我有乜問題,咪又係袋一個,男人唔咩得粉紅色咩?)。有時bb唔扭,我抱得耐佢怕我攰,就佢咩。
tsung
|
無論路程幾近幾遠,

大力大力
|

我以前試過冬天著住一套西裝+Mark哥長褸 ,用前面bb孭帶孭住阿仔,有次有個靚女見到我,驚呀咁轉頭望我~

以前我穿西裝放工,b仔頭兩年比別人湊,星期五我放工自已就去湊佢返屋企, 我唔覺有問題喎 ~

但我從唔會同老婆拿手袋~
crystal媽咪
|
我好欣賞啲男人會幫手孭bb, 我條腰冇力。如果我孭我會向後彎
VCBB小天使
|
無論路程幾近幾遠,

同意
kenobaby
|
會揹孩子的爸是最型的
ccjelly
|

我見到而家多左好多爸爸抱B(用前座式背帶)
我覺得好好,可以幫輕下媽媽,有時出街真係好多野要拎。
kkhon
|

回覆 Yanyan0904 的帖子

BB同手袋好大分別,照顾仔女係家庭责任一部分,作为爸爸梗有责任抱BB,而爸爸又大力d ;手袋只係女人的配饰。我比较瘦,以前同BB出街,無論远近都係由爸爸抱,佢仲问我攞孭帶,不过我覺得吾好睇叫佢手抱算。
carmen0807
|
我覺得有bb而老公幫手好正常
但如果唔係大肚或抱b我唔會要佢幫手
我老公都有話佢唔會理會人地目光
香港日日大把八卦野 d人轉個頭都唔記得你
|
Yanyan0904 發表於 18-8-31 22:34
我眼好多媽咪抱bb又咩媽咪袋,個老公行前左半條街要 ...

最怕d男人幫女人拎手袋, 女人兩手fing fing咁行。 但如果媽咪抱住bb, 男人幫手拎手袋就好正常。
Ytfc
|
碧咸都成日見佢抱b啦,但我又唔覺佢幫Victoria 拎手袋喎,bb同手袋兩回事喎
白羊花花
|
男人抱b係應份架喎!