讓坐

soha2018
|
其實好多孕媽媽怨氣坐車時無人讓坐,
但我想講好多時候去做產檢時,見到陪診既爸爸都唔會讓坐比其他等候既孕媽媽... 我亦唔見會有孕媽媽叫陪診既爸爸讓座比其他孕媽媽既...
momolonglongb
|
呢樣最嬲,明明d位係俾大肚媽媽坐,唔係俾d爸爸坐住黎打機等老婆囉
bchuma
|
soha2018 發表於 18-8-31 22:57
但我想講好多時候去做產檢時,見到陪診既爸爸都唔會讓坐比其他等候既 ...

係咯係咯 你講到 我都發現呢個問題
dolldollk
|
但我想講好多時候去做產檢時,見到陪診既爸爸都唔會讓坐比其他等候既 ...

係產檢我叫我老公讓座架, 叫佢自己行開幾步搵野玩下, 等d大肚媽媽坐下, 咪企成粒鐘好慘
mocha20150323
|
超同意,果d男人真係好肉酸!反而大陸爸爸好肯讓座,有禮貌。
邱優
|
我老公會自動自覺讓座,佢話因爲見到我咁辛苦所以會讓位比其他媽媽。
GCHK
|
你講嘅情況,我都見過,讓座真係好睇個人素質
touko
|
瀝源健康院好好,會嗌咪叫d爸爸起身
wynnlitheboo
|
我直情無叫老公陪我,佢黎到咪就係坐喺到打機
我要做媽媽
|
系吖,我都見到好多爸爸系度打機坐曬大肚婆既位置
haha748494
|
唔錯,你開呢個post,可以提醒各位準媽媽。
trinket
|
touko 發表於 18-9-1 14:45
瀝源健康院好好,會嗌咪叫d爸爸起身

我本身都係睇瀝源,從來都無聽到嗌咪叫啲爸爸讓座喎
Sweetbabymom
|
我見好多爸爸讓座的。我見到有孕媽媽冇位座,也會叫老公讓
touko
|

回覆 trinket 的帖子

我聽過啊,上個月乍麻
hamsterma
|

有時滴人見到都會讓,但係好少
laisausau
|
trinket 發表於 18-9-1 16:51

人多時負責睇住&幫手叫no.提醒孕婦入房果位姨姨,著制服似保安,佢一直坐係度,會大聲叫無謂人讓座我見到呢個姨姨就開心
momolonglongb
|
trinket 發表於 18-9-1 16:51

Me too 有次我檢查,應該係2個月前,就係俾d打機爸爸霸住d位,企佐陣先有得坐
laisausau
|

Yes仲有好多唔係準爸爸,而係陪孕媽去檢查嘅,幾個中丶老年女士傍住一個孕婦,呢款仲麻煩過叫男人們讓位
JD930
|
laisausau 發表於 18-9-1 23:09
人多時負責睇住&幫手叫no.提醒孕婦入房果位姨姨,著制服似保安,佢一直坐係度,會大聲叫無謂人讓座 ...

無謂人
Ballz
|
我之前都想開呢個話題黎呻下,我試過2次番政府醫院產檢,d 準爸爸不但唔讓坐,仲要幫老婆霸位,我行埋去坐時,佢話呢個位有人既。仲見到有準爸爸坐係最開果個位,中間有孕婦要行出去做檢查但佢唔讓開比人出,大字形咁坐,要孕婦行另一邊。