自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

tkop 發表於 18-9-2 08:48
i6500u是第六代的i7 CPU
https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/1670486/%E8%B2%B7%E7%AD%86%E9%9B%BB% ...

Fujitsu 好明顯清緊貨尾,行window 只有128吾知有咩用呢!電話多大過佢幾倍。

侯爵府

tkop 發表於 18-9-2 08:57
你老公買左几耐

老公前年買

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

以前用過2部DELL都可以用到6年以上,後來買Lenovo Ideapad一年未夠已問題多多,去年換咗部ASUS Zenbook,暫時都好滿意。我公司用Lenovo Thinkpad高階機就好,但Ideapad就唔好。

侯爵府

畀面勳章

nitenitebow 發表於 18-9-1 16:01
mac book 真系甘好用?? 利申冇用過apple 野
但真心成日系街見到d學生都係渣住mac book
...

係好用嘅,我女中2用到中6都係一部機,無壞過

侯爵府

2018復活節勳章

nitenitebow 發表於 18-9-1 16:01
mac book 真系甘好用?? 利申冇用過apple 野
但真心成日系街見到d學生都係渣住mac book
...

我屋企自己用 Mac 機十幾年,而家中緊 macbook pro ,跟機乜都有,最好係連 anti virus 都可以唔用,
因為佢個 os 好安全,中毒機會好細。
但同 level 機比較,mac 機會貴 windows 機少少。
我公司是用 lenovo 的 notebook 工作,ok 好用。
如果比中學生做功課用,就去深水涉黃金高登睇下,八千以下windows 機也有不少選擇。
但 mac 就好似得一部 macbook air 低過八千。

瑪瑙宮

flori 發表於 18-9-2 12:16
老公前年買

边隻型號

首頁

尾頁

跳至