宮縮係咩感覺?

ErnieCheung
|

現在剛剛好30w,成日聽人講話宮縮,想問吓其實係咩感覺?係咪好似m痛咁?因為本身我黎m唔痛,但我估應該係子宮位痛掛
同埋28週個時BB頭已經向下,好驚會早產

珍惜眼前
|
ErnieCheung 發表於 18-9-1 04:26
現在剛剛好30w,成日聽人講話宮縮,想問吓其實係咩感覺?係咪好似m痛咁?因為本身我黎m唔痛,但我估應該係 ...

宮縮未生得只係會硬一陣同冇規律一陣就冇野,同埋BB一日未入盆骨都仲會改變位置,我阿b 由21週起每次健康院+私家產檢都頭向下,14週左右已經每星期食所謂涼野同涼茶,後日都37週都仲未生得
ErnieCheung
|
珍惜眼前 發表於 18-9-1 10:24
宮縮未生得只係會硬一陣同冇規律一陣就冇野,同埋BB一日未入盆骨都仲會改變位置,我阿b 由21週起每次健康 ...

即係個宮縮個肚就會硬?
RubyYu07
|
宮縮就係M痛加強烈想開大既感覺
ErnieCheung
|
RubyYu07 發表於 18-9-1 16:58
宮縮就係M痛加強烈想開大既感覺

哦。。。謝謝(emoji)(emoji)
renee313
|
宫縮有規律個感覺係成個肚硬晒同成個肚痛,並開始扯住由上推下咁,間隔時間越短,越痛。
hamsterma
|
ErnieCheung 發表於 18-9-1 04:26
現在剛剛好30w,成日聽人講話宮縮,想問吓其實係咩感覺?係咪好似m痛咁?因為本身我黎m唔痛,但我估應該係 ...

宮縮就係個肚會硬一陣之後就無
haha748494
|
宮縮就肚硬,keep住產檢。
pudding_taimei
|
個肚會硬同有感覺向下聚,btw我25w時照過都已經掉頭了,都好驚佢會搶閘