有冇媽媽好似我禁體重下降

AikoMok
|
自從有左後而家10 week,未懷孕時體重有56.9,但而家52.1比之前輕了十磅,因為而家胃口好,吃少左野5太想吃,正常的?使5使買D媽媽奶粉飲下,之前有試過D試用包都不錯,但怕飲太多會肥。
小驚
|
如果真係唔想食嘢,飲媽媽奶係一個選擇
不過小心肥得好快。
我而家 19週,仍然比未懷孕前輕2kg
都無醫生護士話我俾唔夠營養 BB
因為我本身唔瘦,又有妊娠糖尿。
AikoMok
|
小驚 發表於 18-9-1 10:44
如果真係唔想食嘢,飲媽媽奶係一個選擇
不過小心肥得好快。
我而家 19週,仍然比未懷孕前輕2kg

禁其實5日日飲會5會好D因為怕肥,但我而加一撘日十週嘔得比之前勁左,怕冇營養比bb,遲D會胃口好D?謝謝
freshrose
|
我頭16w 因為成日嘔食唔到野都輕到得返80 磅,醫生因為我太瘦有建議我食媽媽奶粉,但我bb 一直size都偏大就無食,後來有返胃口就會肥好多
小驚
|
AikoMok 發表於 18-9-1 10:48
禁其實5日日飲會5會好D因為怕肥,但我而加一撘日十週嘔得比之前勁左,怕冇營養比bb,遲D會胃口好D?謝謝
...

12週前都唔駛擔心bb唔夠營養呀
佢地都係要靠自己成長

其實我都作嘔到 15週
我發現食清淡,小食多餐係對孕吐反應好好
15週我入醫院食咗幾日糖尿餐後,我啲作嘔作悶係好返晒。

食梳打餅都幾好,想嘔都食到。
嘔得太勁要同醫生講呀,睇下駛唔駛食止嘔丸
AikoMok
|
freshrose 發表於 18-9-1 10:51
我頭16w 因為成日嘔食唔到野都輕到得返80 磅,醫生因為我太瘦有建議我食媽媽奶粉,但我bb 一直size都偏大就 ...

嘩!你太瘦 ,禁你最後有冇飲媽媽奶粉,想問下幾week胃口會好D?
AikoMok
|
小驚 發表於 18-9-1 10:56
12週前都唔駛擔心bb唔夠營養呀
佢地都係要靠自己成長

好的明白了謝謝!我都係5飲媽媽奶粉
freshrose
|
AikoMok 發表於 18-9-1 10:56
嘩!你太瘦 ,禁你最後有冇飲媽媽奶粉,想問下幾week胃口會好D?

無啊,因為唔想肥係自己,我過左16w 先無再嘔,慢慢胃口好返好多,後尾去到30w 之後就重好多
AikoMok
|
freshrose 發表於 18-9-1 11:22
無啊,因為唔想肥係自己,我過左16w 先無再嘔,慢慢胃口好返好多,後尾去到30w 之後就重好多
...

明白!謝謝
mocha20150323
|
我頭三個月輕左2.5公斤,因為無胃口又嘔,正常的,到有返胃口食野就會追返體重
naiyiubb
|
我都係10wk 體重冇跌不過都冇咩點升
冇胃口時我會食多d 水果/ 飲檸水
GCHK
|
可能過多排,反應冇咁大,就胃口好D
RubyYu07
|
好多媽媽懷孕前三個月都會咁,無胃口食嘢,輕左。不過bb前三個月仲未開始吸收,唔使擔心
AikoMok
|
RubyYu07 發表於 18-9-1 17:16
好多媽媽懷孕前三個月都會咁,無胃口食嘢,輕左。不過bb前三個月仲未開始吸收,唔使擔心
...

好的多謝
hoimin
|
我兩胎都嘔得好嚴重 第一胎瘦20磅 第二胎瘦15磅 我後期有飲媽媽奶粉 同埋滴雞精長胎
唔使擔心呀 第一胎bb出世好健康
而家第二胎20週 我已經慢慢重返 所以唔使擔心呀!
AikoMok
|
hoimin 發表於 18-9-1 18:13
我兩胎都嘔得好嚴重 第一胎瘦20磅 第二胎瘦15磅 我後期有飲媽媽奶粉 同埋滴雞精長胎
唔使擔心呀 第一胎bb ...

多謝
hamsterma
|
AikoMok 發表於 18-9-1 10:21
自從有左後而家10 week,未懷孕時體重有56.9,但而家52.1比之前輕了十磅,因為而家胃口好,吃少左野5太想吃 ...

我体重一直往上升
AikoMok
|
hamsterma 發表於 18-9-1 19:18
我体重一直往上升

升了多少 ,幾week開始升請問
|
我初時都係咁 未陀113lb 到三個月時106lb 之後孕中期有番胃口就慢慢上番。 小朋友出世有7lb幾
mmbili
|
最初12周有嘔我係輕過未有之前架, 過左12周, 體重自然會升返