媽媽奶粉

Miu6208
|
請問有無人飲緊媽媽奶粉?請問邊隻好?
邱優
|
其實如果你無嘔到食唔到野,建議你唔好飲媽媽奶粉,食番d葉酸,dha等等就已經好足夠。。我個產檢醫生話媽媽奶只會肥媽唔肥b。叫我千奇唔好飲!
GCHK
|
我都唔多鍾意媽咪奶粉,飲唔慣
Sweetbabymom
|
產檢時問醫生意見。醫生叫我吾使成日飲,因為都幾甜下
DearJean
|
飲唔飲其實睇個人需要,
如果要飲,都盡量揀番d低脂小甜會健康d
Miu6208
|
DearJean 發表於 18-9-1 13:09
飲唔飲其實睇個人需要,

謝謝大家意見
我而家食葉酸咋 早午餐還可以 晚餐無咩胃口
睇下食咩可以補充下
BabyCiu
|

一直飲開安滿媽媽奶粉,So Far無點肥過自己,阿B就中大碼Size,糖尿測試亦Pass。

我要做媽媽
|
我覺得營養成分真係差唔多既,可能每個bb既吸收情況唔同,我見我有朋友就系肥系媽媽度既
RubyYu07
|
GCHK 發表於 18-9-1 13:03
我都唔多鍾意媽咪奶粉,飲唔慣

我成個孕期一罐都未飲得曬。
RubyYu07
|
我飲安滿,正常奶粉味道,無其他人講既奇怪味道。
Katwoman
|
DearJean 發表於 18-9-1 13:09
飲唔飲其實睇個人需要,
A+有隻媽媽奶係低脂小甜的
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-9-1 16:19
我成個孕期一罐都未飲得曬。

我都係,老公買左一罐,我都冇點飲過
haha748494
|
我飲左3罐安滿,放系公司,肚餓果陣可以頂個肚。
RubyYu07
|
GCHK 發表於 18-9-2 14:04
我都係,老公買左一罐,我都冇點飲過

因為我飲左好似重得好快
JD930
|
BabyCiu 發表於 18-9-1 14:44
一直飲開安滿媽媽奶粉,So Far無點肥過自己,阿B就中大碼Size,糖尿測試亦Pass。

...

我都覺得安滿幾好飲 反而雅培就好甜
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-9-2 22:04
因為我飲左好似重得好快

係亞,好多人話媽咪會變重
ngsiumai
|
Miu6208 發表於 18-9-1 11:30

Babynes, quite good
hamsterma
|
Miu6208 發表於 18-9-1 11:30

我飲過幾次,但係一聞到就反胃,就甘樣無飲過喇
BabyCiu
|
JD930 發表於 18-9-2 22:38
我都覺得安滿幾好飲 反而雅培就好甜

安滿真係幾好,一直飲到宜家
發達喇
|
回覆 Miu6208 的帖子

我陀b個陣係飲babynes嘅媽媽奶去補鈣dha同葉酸,自己就覺得呢隻唔甜,都幾淡口~