無野做的海關, 已經辭職!

yucl_hk
|

時下後生仔流行玩自拍,但係一時得意忘形講錯嘢,隨時玩出禍。近日網上流傳一張懷疑來自香港海關的辭職公告,指一名姓關的見習海關關員已於八月二十三日辭職。對比公告上的關員姓名與編號,與月初海關畢業會操中風騷自拍,口出狂言稱「海關就係 冇嘢做嘅。」後被網民起底疑涉事的新紥關員,中英文全名及編號皆一致,疑似為同一人。

https://nextplus.nextmedia.com/news/latest/20180831/619154

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
musiccisum
|
yucl_hk 發表於 18-9-1 16:51
時下後生仔流行玩自拍,但係一時得意忘形講錯嘢,隨時玩出禍。近日網上流傳一張懷疑來自香港海關的辭職公告 ...

Poyau
|
自己攞嚟
sisbro
|

唉,太年輕。
唔駛走架!
老seafood 你想佢走,都唔會走

crystal媽咪
|
自作孽 ,有曬證據
tsung
|

MKma
|
毅進學歷入到去海關還不懂珍惜,做埋啲咁無腦嘅嘢,真係唔抵可憐!
JD930
|
MKma 發表於 18-9-1 23:53
毅進學歷入到去海關還不懂珍惜,做埋啲咁無腦嘅嘢,真係唔抵可憐!

cannyfung
|
事實
mickeywinnie3
|
今天真係冇野做
Sumyeema1
|
海關唔啱佢,太清閒。
|
咁難入入到又走?!到底佢諗清楚未?
TMC3012
|
旬工黎喎, 咁樣真係搞笑
bianbb
|
20020116 發表於 18-9-2 00:07

搞到咁大件事,仲可以點留下來
twotigers
|
yucl_hk 發表於 18-9-1 16:51
時下後生仔流行玩自拍,但係一時得意忘形講錯嘢,隨時玩出禍。近日網上流傳一張懷疑來自香港海關的辭職公告 ...

禍從口出
twotigers
|

傳聞佢係被辭職
twotigers
|
mickeywinnie3 發表於 18-9-1 23:56
今天真係冇野做

唔係,佢仲有嘢做 ~ 量地
twotigers
|
Poyau 發表於 18-9-1 23:02
自己攞嚟

佢好明顯係屎坑點燈
Hoining
|
Poyau 發表於 18-9-1 23:02
自己攞嚟

X2
~sunshine~
|

我估唔係咁簡單啦,佢咁講係累左成個部門,佢想留都無得留啦!可能係被辭⋯⋯