自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

yucl_hk 發表於 18-9-1 17:31
荃豐全部係黑店, 你唔係唔知?

去HkTv, 最安全

又唔好咁講,對其他商舖唔公平,c6成日係荃豐買野,無問題架,講清楚自己想要咩就得....hktvmall之前一樣有jm話買到水貨,買無花果成箱爛既...

子爵府

回覆樓主:

店鋪有cctv,可以去睇睇就一清二楚

男爵府

HAPPY_YY 發表於 18-9-2 14:32
一個五百的mouse 並非什麼大數目 問題是我也想了解真相 既然是誤會 有cctv有錄音當然最好
...

請問一隻五百元 mouse 有此什特別功能?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lm251099 發表於 18-9-2 15:02

玩電兢用的
但兩款model分別大嗎?

公爵府

我的育兒心得勳章

HAPPY_YY 發表於 18-9-2 14:41
我有教訓佢

睇cctv 如果係店員攞錯,大條道理叫佢換,唔係的話,你個仔應該同店員道歉,因為佢唔識你要教佢,買錯隻野可以放上網賣減少損失,或問下有無其它人岩用

Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

男爵府

lm251099 發表於 18-9-2 15:02

見specifications 應該大至一樣,B見寫住 New ,可能係新版所以貴啲。

伯爵府

coolwinnie 發表於 18-9-2 15:07
睇cctv 如果係店員攞錯,大條道理叫佢換,唔係的話,你個仔應該同店員道歉,因為佢唔識你要教佢,買錯隻野 ...

明白 謝謝
開開心心又一天

伯爵府

HAPPY_YY 發表於 18-9-1 17:22
仔仔去買電腦用品要amouse 佢比b mouse 然後即場拆開話佢比錯 佢話拆開左冇得換 嬲到我死 而且b比a貴 想問 ...

大至上我已經好好同仔仔傾過 整件事無可厚非我仔一定有錯 我鬧佢係最錯個個 都比我大鬧一頓 我在此先向店負責人道歉,但整件事該同事態度及有冇說過某些話 希望佢自己心中有數 做錯就要應

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

回覆樓主

算啦! 你地確是拆左件貨, 誰是誰非都好, 你同個仔因為呢件事唔多唔少都有d唔開心, 反正你地可能以後都唔會幫襯呢間舖頭, 呢個咪當係教仔的機會, 買野要諗清楚睇清楚, 買錯左有無辦法可以照用, 或者試下平d賣出去或者送比有需要的人。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

拆咗盒應該無得退換!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

delete咗睇唔到原本講乜嘢,不過大概都知。
買a好、b好。總之拆咗就冇得換貨,就算你去買衫剪咗個牌,冇穿過都一樣。
500蚊一個mouse,係咪我太耐冇買呢??
我真係覺得好貴。
係咪應該親自帶小朋友或者自己去買??唔係叫我小朋友自己去買呢?
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

HAPPY_YY 發表於 18-9-2 15:37

大至上我已經好好同仔仔傾過 整件事無可厚非我仔一定有錯 ...

咁又唔駛大鬧一餐,都係唔小心啫。男仔係唔夠細心㗎喇。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

其實問題出係邊? 兩款係新版同舊版之分? 咁理應功能大致一樣,但應該新會好d係常理,要換係只因為貴左? 價錢相差到足以大大教訓仔仔,要佢將已拆嘅物件自己攞番去店舖換嗎?

如非大數目,同仔商討助佢學懂分別就算啦,無謂傷和氣,仔都會好唔開心

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

MM2H 發表於 18-9-2 16:32
其實問題出係邊? 兩款係新版同舊版之分? 咁理應功能大致一樣,但應該新會好d係常理,要換係只因為貴左? 價 ...

地裂

男爵府

回覆樓主:

所以上網勿聽一方嘅片面之詞
居然有店主出黎回覆 ,仲講出事實嘅真相

民房

回覆 HAPPY_YY 的帖子

一場誤會, 唔緊要, 其實你仔仔買果隻, 一定無買錯(雖然未必佢想要果隻, 但係好用過舊果隻) 放心! 呢個品牌係射擊遊戲 係好出名的, 好多人都用

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tsung 發表於 18-9-2 16:34
地裂

第一版連店主都出咗嚟回應,點會可以唔delete??
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

openshop2000fun 發表於 18-9-2 14:21
本人為2000FUN負責人回覆此事,根據荃灣店員口述,樓主的小朋友在敝店購買Zowie滑鼠,店員推薦Zowie EC2-A ...

wow~~~

男爵府

HAPPY_YY 發表於 18-9-2 15:37

大至上我已經好好同仔仔傾過 整件事無可厚非我仔一定有錯 ...

你仔錯在冇檢查清楚就拆盒?定佢講大話話店員俾錯,其實係自己買錯?前者嘅就教佢下次要睇清楚先;後者嘅就教佢以後要誠實。始終係小朋友,知錯就得啦。

琥珀宮

HAPPY_YY 發表於 18-9-1 17:22
仔仔去買電腦用品要amouse 佢比b mouse 然後即場拆開話佢比錯 佢話拆開左冇得換 嬲到我死 而且b比a貴 想問 ...

首頁

尾頁

跳至