而家香港中年男人仲興唔興返大陸包二奶

激烈的海狗
|
早十年八年前聽好多,又深圳二奶村,二奶關口等港佬,而家反而成日聽到啲大陸人落嚟香港,又冇嘜聽見包二奶問題,真係小咗咩?
純粹吹下水。
OforOsaka
|
現在人仔貴、包二奶成本貴好多。

返而有多左香港後生女比土豪照顧
Alex123
|
激烈的海狗 發表於 18-9-1 23:01
早十年八年前聽好多,又深圳二奶村,二奶關口等港佬,而家反而成日聽到啲大陸人落嚟香港,又冇嘜聽見包二奶 ...

沒有不吃魚的貓,只有沒有錢或本事找到魚的貓。
激烈的海狗
|
OforOsaka 發表於 18-9-1 23:04

你條數又計得啱喎。人仔貴咗
~phyllis~
|
早十年八年前聽好多,又深圳二奶村,二奶關口等港佬,而家反而成日聽到啲大陸人落嚟香港,又冇嘜聽見包二奶 ...

而家d大陸女仔,普通港男包得起咩?大媽就包得起既...
waynewon
|
人仔貴加上樓價同租價都貴晒,上面包個二奶家陣係高消費玩法,除非長駐大陸就另一回事。
Sumyeema1
|

97前,最多貨櫃司機返大陸包29。當年佢哋搵到,港紙高水,大陸人工生活水準低。

如今廣東城市人普遍有錢咗,留係大陸生活仲好。
circleda
|
OforOsaka 發表於 18-9-1 23:04

所有既問題都係經濟問題

fuhk
|

而家香港啲港叔唔值錢啦,除咗張身分證外冇嘢再值得埋身,要錢的話國內人仲多仲豪。
Sumyeema1
|
waynewon 發表於 18-9-1 23:14
人仔貴加上樓價同租價都貴晒,上面包個二奶家陣係高消費玩法,除非長駐大陸就另一回事。 ...

前日去深圳,住海岸城附近,D樓價,十幾萬一平方米。
靚靚C9
|
宜家唔興二奶興小三嘛
李露眉
|
fuhk 發表於 18-9-1 23:15
而家香港啲港叔唔值錢啦,除咗張身分證外冇嘢再值得埋身,要錢的話國內人仲多仲豪。
...

李露眉
|
多數都係上去dup骨,骨妹,即雞
d女人無學歷無家底,純椊係港男就得,想嫁落黎,一個嫁,全家受惠

大陸有錢有學歷既,唔好吼香港d阿伯,地盤佬
鄭少拉
|
普遍而家應該係包唔起,嫌你港燦窮tim

除非
1. 比較有錢的港男
2. 幫到大陸女落黎拎身份証兼一心拎綜緩果類都應該仲有市場

p.s. 在屋邨M記遇過,幾個大陸女人大大聲討論點申請綜緩同公屋
sheetajeff
|
應該都有既,但唔會得一個男人,梗係港男又搵土豪又搵,邊個著數多咪痴邊個
Sumyeema1
|
circleda 發表於 18-9-1 23:15
所有既問題都係經濟問題

我以為係滙率問題。
tsung
|
靚靚C9 發表於 18-9-1 23:17
宜家唔興二奶興小三嘛

cinda72.
|
上去水圍,仲可以埋黎睇埋黎揀
soso1227
|
少左包養,
多左散餐,
鋪鋪清,
或扮哂女朋友,
收錢收禮物。
MagDog
|
鄭少拉 發表於 18-9-1 23:25
普遍而家應該係包唔起,嫌你港燦窮tim

除非

我朋友話酒樓都聽過大陸女人share knowledge 點樣掠盡福利。