親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知點安排較好

禁止訪問

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

pidget 發表於 18-9-1 23:44
唔知點安排較好

12人好難有包團喎

水晶宮

唔知點安排較好

自由行啦、12人不會12個獨立個體掛、應該大約三至四個家庭、搵一個人做統籌、諗定行程、通知有関家庭嘅keyman、如覺得唔啱玩佢地可以分開玩、到食飯再join埋一齊。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

canema 發表於 18-9-1 23:59
淡季還有小小小小機會可以包團, 但可能要比更貴的 $$$$.

旺季 12人 冇可能, 比 $$$$ 都冇用.

點會呀,俾錢會包唔到團?早d報咪得囉 (一早包團出飛肯定成團tim呀)

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

包團最小有20人才可

珍珠宮

回覆樓主

資料太少唔知點答
我一個人搞同帶過双位人數嘅豉油痕
無話唔掂,但好睇樓主你係咩性格啦~

禁止訪問

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

包團都得, 貴少少咁啫, 佢安排晒你地就唔駛煩咁囉
不過要睇下你地行程想點玩啦, 簡單既包兩架車玩都得, 相比一定平過包團

大宅

回覆樓主

包團其實大人同小朋友的價錢都係相差好少。其實可大約睇下會想去乜地方,12人最多應都係3-4家庭。

瑪瑙宮

大廚勳章

唔知點安排較好

我今日剛剛收到個電郵或者呢啲會有小型嘅包團。。但係包得個團就預咗貴過普通自由行或者報團。。。

大宅

回覆 終極熊貓 的帖子

你好,我都係預備緊同屋企人10幾個去泰國,想去曼谷加芭提雅,現在都煩惱緊住的地方,因為屋企人會想住villa式的,現在唔太知點著手選,請問你當時你咁多人去係住邊道?想參考下

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

12人一齊行係非常無效率(尤其有老有嫩,食完要痾,痾完轉頭又食,一人想睇全體12人一齊等)
可考慮一日本地團,一日AB團等安排(姨媽+姑姐去行商場,細路+父母去動物園)

男爵府

自由行啦, 時間, 活動...方便自己安排!
我帶過23人自由行, 老中青幼都有, 如果各人合作, 準時集合, 其實無大問題的.
如果唔想煩, 去到當地join local tour, 又平又正, 又有人帶...勁方便.

伯爵府

唔知點安排較好

剩去曼谷梗係自由行啦!

珍珠宮

ttjoett 發表於 18-9-23 15:38
回覆 終極熊貓 的帖子

你好,我都係預備緊同屋企人10幾個去泰國,想去曼谷加芭提雅,現在都煩惱緊住的地方,因 ...

以下純個人意見及經驗分享,請高抬貴手唔好公審

住,已經非常好,收左意見。
芭提雅villa不難,仲可以book埋有管家果啲
曼谷,城市要交通方便勸你放棄villa
book靚少少酒店,行程唔啱都可以hea酒店游水做spa

食,問左喜歡食咩同唔喜歡食咩再安排
一半餐廳訂枱
安排少許夜市like東東自己食。

珍珠宮

ttjoett 發表於 18-9-23 15:38
回覆 終極熊貓 的帖子

你好,我都係預備緊同屋企人10幾個去泰國,想去曼谷加芭提雅,現在都煩惱緊住的地方,因 ...

衣,一定要揀啲手信位景點自由活動買野,或者留多啲時間喺機場俾佢地買手信(佢地唔買一件事,但唔好俾機會話無安排俾佢地~)

行,問左有咩偏好先。安排泰國行程上要有兩手準備應付天氣。
每個地方(b/p)起碼有半至一日自由活動
最多搵定兩三個local tour安置啲無主見嘅人

點至點,call grab大車,每架車要有一個醒目嘅。一路行一路開地圖,同用whatsapp同另一架車溝通。
如果唔得,就包車吧啦~~~~

首頁

尾頁

跳至