自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

回覆樓主:

當年我老豆就介紹左個做生意嘅朋友個仔俾我識,佢屋企住獨立屋,老豆話呢個朋友好有米,男仔個樣唔錯,但一直揾唔到女朋友,個男仔仲同我講如果拍拖就想快啲結婚。我當初以為咁急係咪攞我黎沖喜,點知原來佢阿媽從來唔請工人,全部家務係佢阿媽一手一腳做,如果入門後就由新抱繼承
我媽就話我嘥料。

男爵府

joyce209 發表於 18-9-2 00:04
當年結婚時家人極力反對,媽媽話要自殺,又話要斷絕關係。原因係有個富二代追我,我一意孤行選c6,c6當年係 ...

可能同富二代一齊仲幸福快樂

翡翠宮

cbeyond 發表於 18-9-2 02:07
以前鄰居,相反選左富二代, 飛左供佢讀大學男友。
現在, 被飛的男友有自己生意, 公司老闆, 佢仲話好彩當年被 ...

真好講命水

公爵府

回覆樓主:

祝白頭到老

公爵府

cbeyond 發表於 18-9-2 02:07
以前鄰居,相反選左富二代, 飛左供佢讀大學男友。
現在, 被飛的男友有自己生意, 公司老闆, 佢仲話好彩當年被 ...

揀個有錢人無可厚非 但飛左個供佢讀書既 太負心啦⋯⋯

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

szeszes 發表於 18-9-2 01:23
我,因為我無揀住2千幾呎既男友(因為佢媽好似皇太后咁專制),揀左住公屋渣貨車既老公,激到我二家姐及爸 ...

用戶要求終止服務

joyce209 發表於 18-9-2 00:04
當年結婚時家人極力反對,媽媽話要自殺,又話要斷絕關係。原因係有個富二代追我,我一意孤行選c6,c6當年係 ...

好多富二代都有小三,家婆呢頭呻老公出去滾,個頭同個新抱講男人三妻四妾好平常,仲覺得家務係應由新抱一力承擔,好似前世欠左佢咁,所以有時平凡是福,最緊要爭氣錫自己,已經比上不足,比下有餘⋯⋯

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

人會變,有時背景係其次。

只可以話,如果好有錢,真正嘅富二代,你一定唔會餓c,至少不愁生活

公爵府

牛年勳章

只可以講, 父母唔會害自己囝囡, 只係當年的父母, 她們的經歷, 窮有幾辛苦, 唔想自己囡捱吧! 她們看感情愛情, 唔夠現實重要, 因為只要有錢, 好多問題能解決, , 上一代, 生到囝, 只不過係合格, 仲有好多憂要擔心, 奶奶點苛刻, 但仍要同住, 受氣, 分分鐘還有姑嫂之爭, 現在的年代, 要情愛行先, 甘心情願, 買樓, 去旅行, 享受扮靚買手袋買衫, 生仔? 總之生都係一個, 仔女也一樣, 同奶奶住, 唔洗諗呀! 願意公一份婆一份, 供樓俾首期, 所以,做人有獨立思想, 知自己的路, 意見要聽, 不過要消化過濾, 啱用要收藏就最叻女

大宅

回覆樓主:

我媽話我知架,當初我姨媽死都要嫁過大佢25年既離過婚有仔女男人,我阿婆發晒脾氣連結婚都唔出席,到而家雖然男既已過身,但大家都知道佢地一直都好恩愛同幸福,最後婆婆都原諒左

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

用戶要求終止服務

yurijm 發表於 18-9-2 00:19
無意冒犯
不過好奇八卦問
當初又冇真係同富二代結婚

係呀,富二代不一定敗家,窮男也不一定上進。
最重要選對了人,能夠互相喜歡互相扶持互相尊重。

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

我中學同學大學年代已經個同系男友,好乖仔超得女方父母歡心。出左去做野識左個有錢仔,父母極力反對,原因係覺得佢口花花唔定性。
結果我朋友都係同左有錢仔一齊結婚生左兩個小朋友,兩公婆搞生意又好成功,仲送左間屋俾佢父母住近佢地方便照應。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

伯爵府

回覆樓主

咁又無反對嘅,但唔睇好地都祝福我。

如今都沒選擇錯,仍然好錫我對我同啲仔女、甚至我父母都好好!

遠離癲狗Ling.W+小人ssss

伯爵府

小華子 發表於 18-9-2 07:35
當年我老豆就介紹左個做生意嘅朋友個仔俾我識,佢屋企住獨立屋,老豆話呢個朋友好有米,男仔個樣唔錯,但一 ...

我諗起家有喜事君如

如果有個似哥哥的叔仔都抵做嘅

子爵府

回覆樓主

做亞媽正常都想個女好既

大把嫁著個又窮又衰啦

睇人品最重要

至於際遇就冇人會知

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yurijm 發表於 18-9-2 00:19
無意冒犯
不過好奇八卦問
當初又冇真係同富二代結婚

又係wo

珍珠宮

回覆樓主:

我阿媽後悔當年無揀個做象牙生意既富二代,反而揀左個唔尊重佢既男人,而家仲離埋婚。

有得揀,一定要揀麵包。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wannabe118 發表於 18-9-2 08:26

揀個有錢人無可厚非 但飛左個供佢讀書既 太負心啦⋯⋯

如果我個仔無啦啦供佢讀書,無啦無lung...我都會反對

寶石宮

^—^ 發表於 18-9-2 08:50
好多富二代都有小三,家婆呢頭呻老公出去滾,個頭同個新抱講男人三妻四妾好平常,仲覺得家務係應由新抱一 ...

有小三又點只富二代

首頁
12345...6

尾頁

跳至