請問小朋友額頭撞凹凸左可以點好返

jenny10
|

小朋友追逐時撞親額頭腫左 , 之後退腫有凹凸 , 可以點好返?
很擔心

心肝寶貝
|
jenny10 發表於 18-9-2 03:38
小朋友追逐時撞親額頭腫左 , 之後退腫有凹凸 , 可以點好返?
很擔心

凹咗定凸咗?
tsung
|
心肝寶貝 發表於 18-9-2 04:42
凹咗定凸咗?

同問
happy33
|
凹左應該點做好?
hongmi
|
我都想知,我仔撞左差唔多兩個月,而家好番哂但額頭好明顯凹左入去
cakii
|
hongmi 發表於 18-9-2 10:03
我都想知,我仔撞左差唔多兩個月,而家好番哂但額頭好明顯凹左入去

好傷下喎
Protea
|
hongmi 發表於 18-9-2 10:03

我十歳左右煮飯都比刀臂到手指, 有一條好深半寸疤痕, 無睇醫生只是止左血, 就無理佢, 好番一直凹左入去, 咁多年而家淡左色唔覺眼亦無再凹入。 你仔嗰個凹入的地方, 你有無幫佢揸去疤膏?
brindlewin
|
jenny10 發表於 18-9-2 03:38
很擔心

幾大個?有冇帶佢睇醫生照片?

細時去公園仔玩,見街坊約二歲幾,太陽穴後勘落泵泵轉個鐵扶手,冇留血但腫到豬頭,成年都見條凹坑去,老人家叫個媽每天去輕輕揉返圓個頭 ,大個又真係唔再凹
jenny10
|
心肝寶貝 發表於 18-9-2 04:42
凹咗定凸咗?

凸左隔離位又凹左,所以凹凸
hongmi
|
Protea 發表於 18-9-2 10:49
我十歳左右煮飯都比刀臂到手指, 有一條好深半寸疤痕, 無睇醫生只是止左血, 就無理佢, 好番一直凹左入 ...

佢唔係流血無疤痕架,係撞到額頭起左個樓,個樓退左之後變瘀色,之後就凹左入去
mike89
|
我額頭都有,成廿年冇得攪 用頭髮遮下
mandy108
|
mike89 發表於 18-9-2 17:26
我額頭都有,成廿年冇得攪 用頭髮遮下

搵到個同我一樣既人
我額頭都有凹痕,用留海遮住