仔仔終於戒掉夜片喇!!!

Rainyok
|
連續9天都無瀨尿,我真係好開心
我每晚凌晨都叫他去2次廁所
同俾佢每天吃零食嘅合桃
又唔俾佢着片訓。
唔知係咪呢3個方法令他可以咁大進步
可以咁快戒到尿片
lovehimhim
|
Rainyok 發表於 18-9-2 06:41
同俾佢每天吃零食嘅合桃 :wah ...

要唔洗叫佢起身去廁所都唔瀨尿至係真正成功,加油!
|

其實佢唔係自覺咁去廁所都唔算真正戒到ga

hellohellojenny
|
幾大?

Rainyok
|
lovehimhim 發表於 18-9-2 06:51
要唔洗叫佢起身去廁所都唔瀨尿至係真正成功,加油!

我仔現在可以忍到4~5個鐘都唔瀨
我知要佢自己起床去屙尿先算係成功
但起碼係個好開始。以前忍唔到2個鐘就瀨尿
Rainyok
|
hellohellojenny 發表於 18-9-2 07:00
幾大?

即將小一喇,所以呢排我要盡快幫佢戒夜尿 ,唔想他將來小六入Camp都要用尿片訓覺
bosch
|
你半夜仲叫佢去廁所, 反而令佢仲易瀨尿.

佢而家小一都未有, 駛乜咁快擔心佢小六入camp 會瀨尿.
birdbird
|
其實你每晚叫醒佢2次起身去厠所, 好影响佢睡眠質素。
tsung
|
Rainyok 發表於 18-9-2 07:11
我仔現在可以忍到4~5個鐘都唔瀨
我知要佢自己起床去屙尿先算係成功
但起碼係個好開始。以前忍唔到2個鐘就 ...

一大進步
KARYKARYKARY
|

咁唔算介到,真正介到系佢自己急識起身柯尿,你仲一晚叫兩次。
Rainyok
|
KARYKARYKARY 發表於 18-9-2 07:36
咁唔算介到,真正介到系佢自己急識起身柯尿,你仲一晚叫兩次。

我怕佢瀨尿。其實夜晚叫一次都得
靚靚C9
|
一晚叫醒兩次?大家都唔洗瞓。
Rainyok
|
靚靚C9 發表於 18-9-2 09:04
一晚叫醒兩次?大家都唔洗瞓。

無辦法喇,為咗戒片成功係要犧牲下
云云
|
Rainyok 發表於 18-9-2 08:54
我怕佢瀨尿。其實夜晚叫一次都得

可以既話,唔好半夜叫醒佢
我覺得半夜俾人叫醒去痾夜尿好影響睡眠質素
Angelice-BeBe
|
你不如讓佢自己習慣起身去啦

你要提佢先去,就依賴架喇,仲要一晚兩次。
咁樣醒,更影響埋睡眠
irisan421
|

想問下食合桃作用係咩?
因我都想幫個女介夜片!
怪獸青BB
|
唔使叫起身去廁所先叫戒左夜片
Mary媽咪
|

之前我係度回過個jm
佢問點樣成功戒夜片
我話半夜叫佢起身去廁所
係第一次收到最多引用回覆
全部都係罵or 話咁做唔啱

不過我可以答你
依家我女夜晚識得自己起身去痾
有時直情唔痾到瞓醒
要睇返佢瞓前飲左幾多水
crystal媽咪
|
☺☺☺
lungbobo
|

健康院話中間叫過起身柯尿唔算介到片,你試下唔好叫起身由佢訓,墊定尿墊,其實訓緊想柯果刻係有意識的,只係佢忍唔忍到,或自己起身柯