擔心,日日流啡m痛

winnie1002chan
|

由星期四開始一路都流第一日流粉紅,第二日就開始流啡都帶有分泌物(附圖),我8 月頭做IVF,月中驗就中左~不過係高齡產婦39 又係第一胎(之前試過2次IVF都失敗),所以今次真係好擔心~醫院有開塞藥同葉酸,之後都有睇中醫,都有瞓床,不過心情真係好不安,食又食唔到D咩~(emoji)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
haha748494
|
醫生點講吖,暫時系只要臥床休息。
hamsterma
|
winnie1002chan 發表於 18-9-2 08:17
由星期四開始一路都流第一日流粉紅,第二日就開始流啡都帶有分泌物(附圖),我8 月頭做IVF,月中驗就中左~ ...

多滴臥床休息,唔好咁操勞
|
haha748494 發表於 18-9-3 23:14
醫生點講吖,暫時系只要臥床休息。

西醫就話暫時都係休息
睇埋中醫,就開藥我飲,飲左日幾,已經好好多,而且經痛已漸漸少了
|
hamsterma 發表於 18-9-4 15:48
多滴臥床休息,唔好咁操勞

謝謝,我會努力休息
lailai123
|
winnie1002chan 發表於 18-9-4 21:04
西醫就話暫時都係休息
睇埋中醫,就開藥我飲,飲左日幾,已經好好多,而且經痛已漸漸少了
...

加油!多休息
我都係剛剛ivf bingo
又已經40 之前又係做過兩次ivf 失敗
我地一齊努力
一定會痴實架
一齊做媽媽
|
lailai123 發表於 18-9-4 21:33
加油!多休息
我都係剛剛ivf bingo
又已經40 之前又係做過兩次ivf 失敗

日前已照,6w,只有胎囊,仍未有營養圈及胚胎~(emoji),醫院話再約下星期照~
最擔心係……空心胎(emoji)(emoji)(emoji)
我要做媽媽
|
臥床休息喇唯有,流得犀利既話需要去睇急症架
mocha20150323
|

我識人同你情況好似,幾辛苦訓床都挨過去,除左去廁所,連食都係床到。宜家佢小朋友好可愛,返幼稚園啦!

加油呀準媽咪!

haha748494
|
回覆 winnie1002chan 的帖子

一切順其自然,多D休息。祈禱BB可以順利癡實你。
|
haha748494 發表於 18-9-6 22:08
回覆 winnie1002chan 的帖子

一切順其自然,多D休息。祈禱BB可以順利癡實你。

謝謝你,我已經每日向bb講加油及祈禱Bb努力生長~
|
今日經過政府醫院,私家確實,Bb最終確定為空心胎……(emoji)醫生已開藥俾我,等我自然流出……(emoji)