點睇夫婦各自生活?

Joant
|
姐係你有你搵第二個 我有我搵第二個
但唔離婚住

識人係咁
Mary媽咪
|
Joant 發表於 18-9-2 10:22
但唔離婚住

無謂囉
都各有各生活囉
咁同離左婚有冇分別
不如早早離鬼左佢好過
李露眉
|
好多有名無份,名符其實,40以上好多
hiragana
|
佢地2個同意咪ok, 外人冇咩話點睇
bobo88hk
|
共用洗衣機廁所已接受唔到 唔明點解唔離婚 為小朋友就多餘
stagea
|
外人好難平論

現在好多人都係咁, 掛名夫婦
mandy952
|
但唔離婚住

離婚好過啦
waaa637
|
有冇特別原因唔離婚?如果無我就唔明點解要咁
laiyee6121
|
waaa637 發表於 18-9-2 10:50
有冇特別原因唔離婚?如果無我就唔明點解要咁

我諗佢地想仔女重有一個有父母嘅家
waaa637
|
laiyee6121 發表於 18-9-2 10:55
我諗佢地想仔女重有一個有父母嘅家

唔好當小朋友傻,佢地始終會意識到咩事,可能未必會同父母表達,但會無形中影響佢地對婚姻既價值觀,如果係我,我會寧願離婚再維持良好朋友關系,咁先真係為小朋友著想。
JD930
|
李露眉 發表於 18-9-2 10:27
好多有名無份,名符其實,40以上好多

anna59
|
離婚驚比對方分身家, 所以未吾離婚。
特別系50歳以上果班, 可能婚姻去左一個樽頸位, 又或者忍到仔女成年, 亦吾想將來照顧對方
mandychan1611
|
人地架家事,就吾好理……自己吾係甘就得啦
good_pig
|
但唔離婚住

冇仔女,冇所謂
Cara2006
|
但唔離婚住

每個人價值觀不同,冇話點睇。
但既然大家價值觀不同,應該冇計傾,不會來往。

MM2H
|
各適其適,每個家庭會有佢哋覺得最好嘅相處方法
Smallraindrop
|
而家D 人觀念係咁開放,咁亂
大人就影響唔到,但有冇諗過D 小朋友?慢慢咁影響緊佢地囉
做父母唔好咁自私
crystal媽咪
|
好多人都係咁,
只可以講一家唔知一家事
Poyau
|
open marriage 咁開放
nsychristy
|
MM2H 發表於 18-9-2 11:51
各適其適,每個家庭會有佢哋覺得最好嘅相處方法

有時係現實個處境太過尷尬唔上唔落,d 人kind of 搵到個出口而已
個性唔夠平淡/太多計算既人通常都會咁
如果要用標準的幸福同道德套落所有人度
大部份人都要被整頓