黎緊會裝修屋企,浴室用電爐好定煤氣爐好?

kennis_t
|

廚房會用電爐,廁所用電爐水會唔會沖沖下涼無熱水?一般係唔係一開爐就有熱水 ?
pbpk03845784
|
kennis_t 發表於 18-9-2 11:30

廚房會用電爐,廁所用電爐水會唔會沖沖下涼無熱水?一般係唔係 ...

屋企是否三相電?如是就裝即熱電熱水爐。。。

但又有人話不是三相電都有即熱電熱水爐、哩個就不太清楚同懷疑其即熱嘅可信性、自己硏究吓啦。
MM2H
|
即熱電爐
kitbebe
|
煤氣比較穩定、快熱。
crystal媽咪
|
煤氣爐好
wy_yen
|
各有各好,兩樣都有用過,電爐要預熱,買容量大,都唔會話沖沖下冇水,我用慣電爐了,小朋友有時頂唔到煤氣爐最低溫果種熱。。。用電爐,我地就慳水慳電d咁。。。如果冬天用煤氣爐,佢地一定有排沖,勁浪費,因為唔會想關水制
Poyau
|
煤氣
Tinkerbell
|
即熱電爐,2x年未壞過,仲超細部,不阻厠所位

而家新居用煤氣的,貴D,超阻定,大大部

熱水2部都穩定的
mermaid2002
|
煤氣長開長有熱水,冬天一流
girlbear
|
煤氣
尤其冬天就知佢嘅好處
brindlewin
|
kennis_t 發表於 18-9-2 11:30

廚房會用電爐,廁所用電爐水會唔會沖沖下涼無熱水?一般係唔係 ...

浴廁間有窗,一定用煤氣。
菇芝bebi
|
以前間屋用三相電係全電爐,細細部安在櫃內,好正,後來搬屋因為無三相電,所以只能廚房用電,浴室都要用返煤氣,我都想全屋用電爐
菇芝bebi
|
mermaid2002 發表於 18-9-2 12:35
煤氣長開長有熱水,冬天一流

現在即熱電爐同煤氣爐一樣,只有A4咁大,冬天一樣咁正
PCCW2319
|
菇芝bebi 發表於 18-9-2 12:59
現在即熱電爐同煤氣爐一樣,只有A4咁大,冬天一樣咁正

我家煤氣熱水爐,用左20年。呎吋有2張半A4紙咁大 (未計厚度)
tsung
|
crystal媽咪 發表於 18-9-2 12:10
煤氣爐好

X2
ChloeMa
|
有三相電,會用電爐,但我無,所以用煤氣。

如果用電爐, 記得叫師傅裝條粗電線, 如果唔係推唔著。
大肉兒
|

sure town gas
fitfish
|
三相电电水炉超好用。平过煤氣
kennis_t
|
長知識, 謝謝
MoooVoo
|