邊間集運送上門好?

李豆豆
|
有冇邊間係平靚正架呢? 麻煩推介

之前用過神州,5點幾kg送上門差唔多60蚊,好似都幾貴
瑤瑤~
|
李豆豆 發表於 18-9-2 13:14

送商業地址定屋企地址先?
如果送屋企,5.幾kg收6kg價錢,計埋住宅附加費(通常20-25蚊)
總數60蚊間間都差唔多啦
如果係商業地址,6kg 60蚊咁就貴左d既
平心而論,私集送住宅邊有平靚正架,如果有,肯定個個爭住用,結果一係無肉食執笠,一係就出左名即刻加價啦
或者我要求低d啦,但求佢唔呃秤,價錢合理,唔好唔見貨就ok了
如果真係想平,唯有自取或者送去公司吧
利申:唔係用神州
李豆豆
|
瑤瑤~ 發表於 18-9-3 08:55

送商業地址定屋企地址先?

送屋企呀
之前用過點對點,價錢我覺得都算平,不過運重d可能攤均計所以抵d,不過加價後冇用過喇

瑤瑤~
|
李豆豆 發表於 18-9-3 09:57
送屋企呀
之前用過點對點,價錢我覺得都算平,不過運重d可能攤均計所以抵d,不過加價後冇用過喇

點對點我聽過但無幫襯過
曾經佢新開嗰時的確係平既又收實重唔收體積
但佢目的係吸客啫,吸引到好多人用,結果雙11咪出事囉應付唔到咁大貨量
之後停收新客,清晒雙11的貨就加返價啦,好似仲要每件貨最少計0.5kg,而家佢得返唔收體積呢個優勢啫,買大件貨先會用佢
所以我先講,送得住宅無可能keep住平靚正架,唔加價邊頂得住長期經營
如果有咁筍既集運,我都想用
李豆豆
|
瑤瑤~ 發表於 18-9-3 10:24
點對點我聽過但無幫襯過
曾經佢新開嗰時的確係平既又收實重唔收體積
但佢目的係吸客啫,吸引到好多人用, ...

好少淘寶,送上門更加少嘛

我就係中左雙11囉,唔急都冇所謂,急真係火都黎!
嗰次好彩我就運一件,唔驚唔見
33點幾kg都係百幾蚊,送埋上門,我覺得好平
szeszephoebe
|
之前運重野戟我係用點對點, 我覺得ok, 但就真係運重野受大舊野先用, 我最鐘意佢係唔計體積
最近依一兩次唔係好重送上門我就用樂高,但我依兩次都收我體積錢, 1.5k重既野, 變左做5k, 雖然舊野唔係我拆, 唔知係咪真係咁大, 但我就覺得唔係好抵用
Wingli121
|

其實如果你輕既話用自取點取貨會平d
buyup首重11 RMB 續重6 RMB
你可以上佢網站睇下有無近你屋企附近既自取點
如果個間自取點有到付既話 我計過好似平少少

smileyuen
|
我用了很長時間的集運,個人係誠意推薦
滿倉儲運
我係送公司,首重13.5 rmb
好好服務又好平,之後$3.5~3.2/kg咋 , 入倉落單隔日收。
例如我星期一 4點落單, 星期3 中午前後收到la
touchwood 未試過寄錯貨
s20071166
|

60蚊都覺得貴?其實平咪又係壓底班司機錢,公司又外判,慘的係司機