有無人35周都未有假宮縮?

mmbili
|
成日聽人講話有假宮縮, 但我到35周都未試過假宮縮, 其實正唔正常?
love_bbbabe
|
我28週打後都算頻密有時都會擔心
eryau
|
我到39wks都無,定係我唔知咩叫假宮縮?但我有問過醫生,佢話唔一定個個都有
mmbili
|
eryau 發表於 18-9-2 18:53
我到39wks都無,定係我唔知咩叫假宮縮?但我有問過醫生,佢話唔一定個個都有
...

我都有同樣問題, 係咪自己唔識分, 每次個肚實實地都只係覺得bb撐住, 而唔係宮縮
eryau
|
mmbili 發表於 18-9-2 18:58
我都有同樣問題, 係咪自己唔識分, 每次個肚實實地都只係覺得bb撐住, 而唔係宮縮
...

我都係,又無痛
蚊蚊7368
|
mmbili 發表於 18-9-2 13:20
成日聽人講話有假宮縮, 但我到35周都未試過假宮縮, 其實正唔正常?

我35週之後多左好多 一縮就硬哂肚
bchuma
|

我20幾週時都有搞到住院。如果你未夠37週你呢兩週就少走動。到37再走動。我估計你果點係假宮縮。正常!
bchuma
|
蚊蚊7368 發表於 18-9-2 19:42
我35週之後多左好多 一縮就硬哂肚

係呀。我仲會心跳加速。
猫物語
|
去到30w都係間唔中宮縮,肚好似實實地咁,不過次數真係唔多。
hamsterma
|

我20幾週就開始有喇,有時好辛苦
haha748494
|
宮縮系肚硬感覺,可能有,你未去留意。
trinket
|
bchuma 發表於 18-9-2 22:24
係呀。我仲會心跳加速。

我都係呀,仲會透大氣
luv_miyuko
|
你應該唔識分,因為我第一胎連真宮縮都唔知,以為只係肚仔痛
yoyocandy
|
我仔都生埋 都吾知假/真官縮係咩感受
全程吾覺 過晒預產期去催生 吾成功轉左開刀
bchuma
|
trinket 發表於 18-9-3 20:50
我都係呀,仲會透大氣

我仲以為我有乜事添,醫生話正常嘅。一宮縮就會心跳加速。難透氣
RubyYu07
|
唔係個個都有呢個情況,bb健康就得啦。