香體液

ms1458
|
啱啱買了右手邊香體液,平時用妮維雅,想轉返隻天然啲,不過我買果支係有蘆薈成份,個sales姐姐話孕婦可用,佢哋都係推薦孕婦用呢隻有機防敏,反而唔推薦用24小時有效果隻。不過成日見大家話唔好用有蘆薈嘅嘢,買完又有小小忐忑(emoji)(emoji)(emoji)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
GCHK
|
咁樣亞?明白,係我都會猶豫用唔用
bchuma
|
ms1458 發表於 18-9-2 13:39
啱啱買了右手邊香體液,平時用妮維雅,想轉返隻天然啲,不過我買果支係有蘆薈成份,個sales姐姐話孕婦可用 ...

我懷孕之後就無用啦,之前都係妮維雅,而家生完更加無用,要埋身呢。
我要做媽媽
|
其實你可以查下成分架,有個成分網站既,佢有寫明咩有咩成分,孕婦慎用之類架。你可以google一下
ms1458
|
GCHK 發表於 18-9-2 14:25
咁樣亞?明白,係我都會猶豫用唔用

係丫,佢又係賣開,又話孕婦好多孕婦用,所以果下就買左
ms1458
|
bchuma 發表於 18-9-2 22:25
我懷孕之後就無用啦,之前都係妮維雅,而家生完更加無用,要埋身呢。

依家放假就唔用,返工驚有汗味,所以依家想搵下啲天然無害嘅
ms1458
|
我要做媽媽 發表於 18-9-2 22:54
其實你可以查下成分架,有個成分網站既,佢有寫明咩有咩成分,孕婦慎用之類架。你可以google一下 ...

好的,謝謝你,不過我上網睇都有好多孕婦用品係有蘆薈成分,可能係我過分擔心。
係其他post 我見到有人話用loccitane,因為都係天然,我今日都有去睇過,反而個sales 姐姐話唔係好適合孕婦用,因為有精油成分
GCHK
|
ms1458 發表於 18-9-3 00:37
係丫,佢又係賣開,又話孕婦好多孕婦用,所以果下就買左

或者上網再search下資料再做決定,不過薄薄地搽一層,應該可以試下呱?
bchuma
|
ms1458 發表於 18-9-3 00:39
依家放假就唔用,返工驚有汗味,所以依家想搵下啲天然無害嘅

翻工我都無用,所以我孕初期都好唔習慣,成身孕妇味

haha748494
|
我自己就無使用喇。