八達通過錢

cindy618
|
請問點樣可以從a咭過錢俾b咭?
fghjkl
|
八達通app
cindy618
|
fghjkl 發表於 18-9-2 15:44
八達通app

唔得嘅?
裡邊邊度?
|
好似登記同上傳Id 先做到
fghjkl
|
cindy618 發表於 18-9-2 15:47

唔得嘅?

手机要有nfc功能,將一張八達通的$入落手机,再由手机入落另一八達通
fuhk
|
唔可以直接卡過卡,要經Oepay過數
小森
|
有nfc功能手機,要登記八達通,不用上傳id.
cindy618
|
fuhk 發表於 18-9-2 15:59
唔可以直接卡過卡,要經Oepay過數

應該你講得最啱 tks
LokYauYau
|
cindy618 發表於 18-9-2 15:47

唔得嘅?

如果用andriod手机,手机又有NFC功能。先download Oepay app, 登記哂A B 兩張咭落oepay a/c。將A card錢轉入oepay a/c, 再由oepay a/c 轉落B card

除此以外,唸唔到其他方法可8達通A card轉B card
lyh80115
|
cindy618 發表於 18-9-2 15:42
請問點樣可以從a咭過錢俾b咭?

用部有NFC嘅Android手機,喺八達通app登記a、b卡,然後a卡過落O!epay,再由O!epay過到b卡。

iphone因為讀寫唔到八達通,做唔到卡過卡,一係買八達通讀寫器,一係用Android手機操作。
karenchan1981
|
好似要經Oepay,A咭過落oepay再由oepay過比B咭。。。但A同B都係要登記左先得
cindy618
|
tks all
cindy618
|
karenchan1981 發表於 18-9-2 16:46
好似要經Oepay,A咭過落oepay再由oepay過比B咭。。。但A同B都係要登記左先得

tks
cindy618
|
lyh80115 發表於 18-9-2 16:42
用部有NFC嘅Android手機,喺八達通app登記a、b卡,然後a卡過落O!epay,再由O!epay過到b卡。

iphone因為讀 ...

謝謝
cindy618
|
LokYauYau 發表於 18-9-2 16:36

如果用andriod手机,手机又有NFC功能。先download Oepay a ...

謝謝