美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

最近朋友介紹隻YL精油畀我用嚟溝埋自己嘅護膚品一齊用,覺得皮膚好咗好多!最近太忙冇時間去做facial 反而d朋友話我皮膚好左,毛孔收細咗又埋滑左,唔知大家有冇試過或者用其他精油黎做護膚品呢?

別墅

kilgil5 發表於 18-9-2 16:15
最近朋友介紹隻YL精油畀我用嚟溝埋自己嘅護膚品一齊用,覺得皮膚好咗好多!最近太忙冇時間去做facial 反而d ...

你用邊隻呀?我用frankincense, lavender, essential beauty serum,皮膚有光澤左,保濕度又高

男爵府

kilgil5 發表於 18-9-2 16:15
最近朋友介紹隻YL精油畀我用嚟溝埋自己嘅護膚品一齊用,覺得皮膚好咗好多!最近太忙冇時間去做facial 反而d ...

應該不用等多久就會有一個常客來踩場,話YL精油唔得!

大宅

我用乳香 同檀香面霜

洋房

回覆 qinbee 的帖子

我滴左6-7滴frankincense落d face cream 度日搽夜搽.... 哈哈!真係覺得幾好所以想試試其他

大宅

回覆樓主:

等我都試下先

男爵府

回覆樓主

以前比較易出痘,自從用多了天然D及自己有時用精油DIY護膚品後,自己都覺皮膚有改善!

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

issactmaria 發表於 18-9-2 17:49
應該不用等多久就會有一個常客來踩場,話YL精油唔得!

會唔會係我之前知同一個人?佢逢YL必反

男爵府

sharon26788 發表於 18-9-3 09:35

所以逢那位jm出的post我都唔會認真睇,有時報紙都是以偏概全,自己係用家,都會先行過濾分析,始終給家人用及用在皮膚上我都係會小心及安全些。
現在日常生活用品及䕶膚品盡量減少用化學物,感覺各方面嘅健康都改善了!

複式洋房

請問自制護膚品 ? 再落精油?
HEY YO

男爵府

tszting030 發表於 18-9-3 13:59
請問自制護膚品 ? 再落精油?

有自製的如用蘆薈gel或YL嘅Kidscent lotion做底,亦有用天然護膚品落精油. 再複雜些嘅DIY, 就去上workshop!

男爵府

回覆樓主:

我試過用精油搽上面,一段時間,好似冇乜野,對我產生吾倒作用,而家冇用!

洋房

回覆 tszting030 的帖子

我比較怕麻煩冇自制,我只系滴翻自己用開嘅cream度,效果都幾好

侯爵府

kilgil5 發表於 18-9-4 12:15

我比較怕麻煩冇自制,我只系滴翻自己用開嘅cream度,效果都幾好 ...

我都係咁用,日頭係精華素上落1滴薰衣草搽面,之後搽防曬。
晚上就照樣精華素落1滴薰衣草,再係晚霜加1滴乳香。最後摔熱雙手,焗眼 飛蚊症好左。

男爵府

sharon26788 發表於 18-9-3 09:35
我都想知係咪我諗嗰個🤔

大宅

我都用乳香frankincense, 乳香很有用, 但價錢確實唔平, 所以我都買5ml, 覺得细支方便d !

大宅

kilgil5 發表於 18-9-4 12:15

我比較怕麻煩冇自制,我只系滴翻自己用開嘅cream度,效果都幾好 ...

每次滴?定滴在cream 的瓶內

大宅

回覆 13yeah 的帖子

是否用乳香精油最保濕?另外,我都有飛蚊,請問怎用油呀?

大宅

回覆樓主:

Follow

別墅

我以前對呢個牌子比較反感,但我有個朋友用開,佢d皮膚好好,就問下佢用乜,佢叫我買frankincense, 我用咗一段時間,真心皮膚色澤係無乜改善都係偏黃但d斑真係淡咗。我而家夜晚會用佢嘅V6+frankincense +lemon 按摩面部,希望keep 住做令塊面firm d.

我皮膚質素: (已經係中女)無乜皺紋, 中性偏乾 毛孔唔粗大 但皮膚唔夠firm . 無join 任何其他品牌嘅facial course . 自己屋企敷面膜算。

首頁

尾頁

跳至