有冇媽咪飲滴雞精㗎

Bella818
|
懷孕期間並沒有買滴雞精,聽講話唔錯,對身體好喎!我去了解左田園家嘅就有中藥成分,仲有月子套餐買添!想問下有冇媽咪飲過㗎 有冇必要買咧?
我要做媽媽
|
肯定有 架,我都見好多帖子媽媽問相關問題既。你買咗就飲喇
jiutai
|
Bella818 發表於 18-9-2 16:19
懷孕期間並沒有買滴雞精,聽講話唔錯,對身體好喎!我去了解左田園家嘅就有中藥成分,仲有月子套餐買添!想 ...

有飲,不過唔係田園,係王朝
Bella818
|
jiutai 發表於 18-9-2 20:22
有飲,不過唔係田園,係王朝

係咪日日飲啊 覺得點吖
RubyYu07
|
肯定有啊,一個星期2-3次,唔係日日飲。
jiutai
|
Bella818 發表於 18-9-2 20:48
係咪日日飲啊 覺得點吖

而家隔兩日飲一次,其實隔一日感覺好d,會再精神d,無咁易攰,不過我隔日會有燥的感覺,因為飲完人很暖,有時會熱,因為我係虛不受保,所以現在隔兩日飲是ok 的。
你可以先買一兩盒試,試完ok ,先買多d,如果唔適合都不會浪費太多嘛!我都是這樣
Bella818
|
jiutai 發表於 18-9-2 23:21
而家隔兩日飲一次,其實隔一日感覺好d,會再精神d,無咁易攰,不過我隔日會有燥的感覺,因為飲完人很暖, ...

好的 多謝曬分享 我試試
clariceyy
|
我就冇飲,但我有食胡杏兒嗰隻CS 4蟲草去調理身體
babyboyboyy
|
懷孕期間並沒有買滴雞精,聽講話唔錯,對身體好喎!我去了解左田園家嘅就有中藥成分,仲有月子套餐買添!想 ...

我而家日闈飲王朝,之前坐月就飲田園香坐月果套,唔錯呀!夠奶俾阿仔飲!
Bella818
|
clariceyy 發表於 18-9-7 19:03
我就冇飲,但我有食胡杏兒嗰隻CS 4蟲草去調理身體

你生完饮?
freshrose
|

完全無飲過, 陀b 無病過,bb 出世有7磅幾

生完陪月有煲湯水,身體恢復都算快
Bella818
|
freshrose 發表於 18-9-7 20:02
完全無飲過, 陀b 無病過,bb 出世有7磅幾

生完陪月有煲湯水,身體恢復都算快

咁都好好喎!我覺得我自己營養都夠多了 肥左30幾磅
bchuma
|

月子套餐我有買,雞精無哦
Bella818
|
bchuma 發表於 18-9-7 23:01
月子套餐我有買,雞精無哦

你買邊間月子餐吖
debode
|
我有飲過,但覺得食胡杏兒隻CS4蟲草好D同方便D
mcdull_0000
|
其實係咩味?

以前飲過百蘭氏,頂唔順佢陣味,滴雞精的味是否一樣?
Bella818
|
mcdull_0000 發表於 18-9-12 14:30
其實係咩味?

以前飲過百蘭氏,頂唔順佢陣味,滴雞精的味是否一樣?

滴雞精好飲好多
mcdull_0000
|
Bella818 發表於 18-9-12 14:32
滴雞精好飲好多

有冇話飲落似咩味?我都想買黎試下
Bella818
|
mcdull_0000 發表於 18-9-12 14:36
有冇話飲落似咩味?我都想買黎試下

好濃的雞湯味道
limomomo
|
其實係好香濃嘅雞湯味,我一開始有左就飲呢隻,長胎長得唔錯,最緊要BB夠營養