遇著依d阿媽真係比佢贏

eelcyy
|
落雨排隊等的士,排足咁耐,後面兩個細路玩足咁耐,扯欄杆繩、打打鬧鬧,我已經縮起個人,兩個細路撞到我超過十次。
頂唔順啤住佢地,佢地阿媽終於出聲,同我講:岩啦,鬧爆佢地啦,岩嫁啦,鬧啦

我即刻無聲出,都係暖肚
Angel_Rose
|
咁如果玩到跌出馬路,比車車親,點算
ilovematthew
|
eelcyy 發表於 18-9-2 17:01
落雨排隊等的士,排足咁耐,後面兩個細路玩足咁耐,扯欄杆繩、打打鬧鬧,我已經縮起個人,兩個細路撞到我超 ...

咩料,要你幫佢閙仔
mandy952
|
落雨排隊等的士,排足咁耐,後面兩個細路玩足咁耐,扯欄杆繩、打打鬧鬧,我已經縮起個人,兩個細路撞到我超 ...

撞十次你都可以唔出聲,你真好人!
eelcyy
|
mandy952 發表於 18-9-2 17:08
撞十次你都可以唔出聲,你真好人!

條隊好長如果嘈交 要困獸鬥好耐
mandy952
|
eelcyy 發表於 18-9-2 17:10
條隊好長如果嘈交 要困獸鬥好耐

咁又係
MM2H
|
笑住答佢…… 我又唔係阿媽,你先係,將來所有都係你受,關我咩事?
crystal媽咪
|

|
ilovematthew 發表於 18-9-2 17:05
咩料,要你幫佢閙仔

大把呢啲亞媽啦!我都識一個,自己個仔唔出聲話,叫老師幫佢鬧仔,都白黐,你要做好人的話就要接受慈母多敗兒,做咩要人幫你教仔?!
katie0921
|

我有1次,系商場行緊,有個女仔走緊(約8-10歲)系走得好快和好大腳步聲,咁我見到就停落嚟冇行,有個男人(60幾歲)同個女仔一齊的,跟住個男人話:跑啦,你撞到人,人地會com你2巴!我冇出聲,學你話,聽見你咁講比你贏、廢事出聲。
hohoho2013
|

同佢講:「點解要幫你教仔?」
musiccisum
|

可能個阿媽鬧到無力
十分鐘
|
musiccisum 發表於 18-9-2 19:53
可能個阿媽鬧到無力

係,阿媽應該攰爆,
babyangie
|
有d細路外人鬧一句好過阿媽鬧一百句
D細路會驚外人/嚮外人前扮乖
tsung
|

Poyau
|

dndoomostt
|
20020116 發表於 18-9-2 17:37
大把呢啲亞媽啦!我都識一個,自己個仔唔出聲話,叫老師幫佢鬧仔,都白黐,你要做好人的話就要接受慈母多 ...
老師打工架啫, 你精佢都唔呆, 教到你仔識字,公開試成績掂佢咪有交代, 品德?關人Lu

你估班老師唔知班入邊, 邊個食煙, 邊個拍拖? 唔攪大個肚,唔投訴到黎扮唔知啫