有無被人當過樹洞或者廁所洞

eelcyy
|
主動搵你傾計,但只想講自己野,經常skip你既說話,傾親計好似牛頭不搭馬咀
佢講東,你應佢東,佢skip左講西,你再講西,佢又即轉南

去搵siri傾計算吧啦
mandy952
|
eelcyy 發表於 18-9-2 17:04
主動搵你傾計,但只想講自己野,經常skip你既說話,傾親計好似牛頭不搭馬咀
佢講東,你應佢東,佢skip左講 ...

咁唔好理佢囉
MM2H
|
有,仲要講左好多年都係同一個圈,唯有遠離,大家嘅價值觀隨年月越拉越遠
小星星1
|

有,冇下次
pattonwong
|
有,如果我當佢好朋友而又有時間無所謂呀,由佢講囉
貪靚媽
|
有,佢講下d仔女,到我講時佢又唔聽,轉話題,盡量都唔同佢傾計
crystal媽咪
|
我有做朋友嘅樹窿。 但係就唔會講東講西。
佢哋話我應承咗唔講出去,就真係冇講過出去
BGCOME08
|
有啦,次次都係咁,有佢講冇人講,到我聽完佢講,我有D唔開心嘢想同佢講時,佢就話要收線,多次係咁,我而家都唔再同佢講電話了。
Hoining
|

有呀!我見到佢打比我就唔再聽佢電話,淨係識爆負能量嘅人真係好討厭,又唔比人請野,不停叫我比佢講埋先,就算佢打嚟問野都係咁喎,最弊係每次打嚟講2個鐘都唔收線...

miniyan
|
有呀
打黎話自己腰痛點慘點慘
重複又重複負面情緒
你鼓勵佢又扮聽吾到
當正自己韓劇女主角

最後絕交左啦
tsung
|
有,自己無所謂,喜歡做聆聽者多d
Poyau
|
可能信得過先咁做
jandk
|
有, 好fd, 知佢唔開心,好樂意做樹洞
rose-mag
|
有,咁係我朋友,佢地都係冇人呻至搵我,我有時間陪下佢地聽下佢地講。好多年前有個老友,佢份工好唔如意,但當時有樓在身要供,唔食都要供樓,壓力大到晚晚瞓唔著,公司老細又衰,工作量大,晚晚打嚟都係喊,我晚晚聽晚晚安慰,如是者都過咗唔知幾耐(好似一兩個月),有一日佢同我講遞咗信啦,安樂晒,果一刻我都為佢高興,其實當其時我都因為工作好唔開心,亦都決定遞信,聽佢講果段時間,亦都好似自我治療咁。
tansyneko
|

ngwong2
|

哦!原來叫树洞或厕所洞。E+才知
Mnbvcxdsa
|
有呀!有佢講無人講,唔尊重人,佢同我講時,我好有耐心聽,但都我講,佢就插咀轉話題,有個巳絕交朋友,無論開心或唔開心事佢都成日打電話比我,每次我都聽完佢講完,佢話收線我先收線,佢每次都會講最少半個鐘,都我有唔開心有心事打電話比佢,佢一係就用好差既語氣回應我,令到我無興趣繼續講收線,一係佢就接到我電話,不停講自己野,講咗半個鐘,到我想講佢就話收線,我而家時間對我黎講係好寶貴,再比我遇到呢種人,唔尊重人,我唔會同佢做朋友,唔會聯絡

|
有呀,我亞媽囉,由佢呻下,比佢平衡下。
ngwong2
|
Mnbvcxdsa 發表於 18-9-3 07:57
有呀!有佢講無人講,唔尊重人,佢同我講時,我好有耐心聽,但都我講,佢就插咀轉話題,有個巳絕交朋友,無 ...

依D朋友。不要也吧!
Mnbvcxdsa    發表於 18-9-3 16:52