親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

去4日,有2個7,8歲小朋友,以上兩個地方會選邊個,原因係?

子爵府

whatup 發表於 18-9-2 18:47
去4日,有2個7,8歲小朋友,以上兩個地方會選邊個,原因係?

玩水浮潛就石垣,行街食野就沖繩但得四日唔多時間玩由其石垣,因為石垣一定早機走實際得三日

子爵府

回覆 whatup 的帖子

喜歡玩水的話去石垣,機票平D,機程又短D,地方細D,第一日玩大半日,有兩個全日都唔錯

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

shopping沖繩先有, 石垣無商場.

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

石垣風景靚,人又少,但無乜購物商場,我六月同阿囡去咗五日,玩水玩得好開心

wcpcelia    發表於 18-9-4 14:58
I 大蚊豬   

大宅

回覆樓主:

石垣如果去一星期會唔會太悶?自己同呀女都鐘意游水?有咩嘢好玩?如果唔識開車自駕?會唔會好唔方便?想復活節去

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

fionlei88 發表於 18-9-3 15:18
石垣風景靚,人又少,但無乜購物商場,我六月同阿囡去咗五日,玩水玩得好開心
...

如果吾識揸車,石垣方便嗎?
啱啱去完沖繩,阿仔中意浮潛,下年想再接再厲

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

多謝分享

子爵府

kristentam 發表於 18-9-3 18:33
...

唔揸車真係好唔方便架

子爵府

Jas-MaMa 發表於 18-9-3 18:02
石垣如果去一星期會唔會太悶?自己同呀女都鐘意游水?有咩嘢好玩?如果唔識開車自駕?會唔會好唔方便?想復 ...

如果慢慢玩一星期都唔夠

https://www.facebook.com/1745307792414474/posts/1929634993981752/

子爵府

Jas-MaMa 發表於 18-9-3 18:02
石垣如果去一星期會唔會太悶?自己同呀女都鐘意游水?有咩嘢好玩?如果唔識開車自駕?會唔會好唔方便?想復 ...

喜歡玩水的人一星期都唔夠,日日浮潛,釣魚,潛水..島上有巴士,慢游最好.留意下復活節水可能還有點涼.另可考慮住3晚CLUBMED再4晚外面民宿

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

kristentam 發表於 18-9-3 18:33
...

自駕會好啲!我去咗五日時間好似都唔夠,c6已經計劃同朋友再去,佢話石垣好正又舒服,係真正hea嘅地方!
I 大蚊豬   

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

石垣唔揸車唔方便, 下下要搭的士幾貴下....

伯爵府

whatup 發表於 18-9-2 18:47

石因冲去過!

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主

沖繩會唔夠喉呀

去石垣島啦,我都計劃年尾去,非自駕

伯爵府

回覆樓主

石垣咩季節去最好?如果暑假怕打風嗎?

子爵府

Ocean419 發表於 18-9-5 17:02
石垣咩季節去最好?如果暑假怕打風嗎?

玩水的話5月中至10月中,7-9月打風機會大,另外的月份水會冷.同去沖繩一樣.

男爵府

回覆樓主

我暑假去石垣,無自駕,一天找人包車遊20000yen),一天報兩個local tour去玩海豚和觀星(酒店接送),再一天搭酒店接駁車去沙灘,酒店有接駁車去機場,雖然無自駕,但係都ok。
Local tour 仲要係識廣東話,所以用廣東話聽星座位置,好清楚,我仔玩得好開心。

首頁

尾頁

跳至