如果你係司機會點做?

二小姐
|
收唔收錢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
二小姐
|
二小姐 發表於 18-9-2 19:12
收唔收錢?

我會收錢呀

1,唔收可能有其他乘客同巴士公司投訴
2,可能越來越多人坐車唔俾錢
101mm
|
會收!長者8達通2蚊都唔想俾
二小姐
|
101mm 發表於 18-9-2 19:16
會收!長者8達通2蚊都唔想俾

係fb睇到都係一面倒話老人2元都唔俾
MM2H
|
一樣,司機講得冇錯,佢都係打份工啫
oran04
|
點可能唔收,這是車長職責所在。
阿婆恃老賣老
sauNG
|
我會收,如果阿婆唔俾錢就唔開車,等其他乘客出聲
新秦先生
|
如果我係司機,會自己幫阿婆比錢,如是者每日咁比,阿婆終於比我既真誠打動,決定將遺產轉哂落我名,原來佢有十幾層樓收租=.=之後原本個個笑我傻仔既同事都眼紅我.
yamaneko
|
新秦先生 發表於 18-9-2 19:29
如果我係司機,會自己幫阿婆比錢,如是者每日咁比,阿婆終於比我既真誠打動,決定將遺產轉哂落我名,原來佢有十 ...

嘩,希望在人間!
新秦先生
|
yamaneko 發表於 18-9-2 19:31
嘩,希望在人間!
同埋阿婆原來有個女話想去參加香港小姐果隻質地,都話要嫁埋比我,煩死人了~
二小姐
|
新秦先生 發表於 18-9-2 19:33
同埋阿婆原來有個女話想去參加香港小姐果隻質地,都話要嫁埋比我,煩死人了~
...

早啲瞓
pig-mum
|
現在香港地冇窮人架啦!
有 綜援,有關愛基金,有傷殘津貼,再唔係去社會福利署求助。 以上所有都係啲大食懶慣性求助嘅地方。
我就唔信呀婆冇兩蚊搭車。
tsung
|
...

財色兼收
Wingwingm
|
二小姐 發表於 18-9-2 19:48
早啲瞓

stagea
|
收錢,自己職責所在。
bmuimami
|
新秦先生 發表於 18-9-2 19:29
如果我係司機,會自己幫阿婆比錢,如是者每日咁比,阿婆終於比我既真誠打動,決定將遺產轉哂落我名,原來佢有十 ...

MM2H
|
...

現今港姐大多講英唔講中,你d拼音可以大派用場了
brindlewin
|
二小姐 發表於 18-9-2 19:12
收唔收錢?

我幫埋司機話佢
兼有需要幫司機做證人。
brindlewin
|
二小姐 發表於 18-9-2 19:48
早啲瞓

其實佢已在夢鄉。
CHOWCHOWWW
|
真過份,唔應該問收唔收錢,係佢100%要俾錢,唔好持老賣老囉!!