親子旅遊

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

VenusSasa 發表於 18-9-7 11:53
回覆 朱朱bb 的帖子

我終於搞點左啦. 我打電話去HOTLINE 叫CS 幫我搞及付款 . 唔該你. ...

買左去邊呀,又係暑假嗎

男爵府

朱朱bb 發表於 18-9-7 11:56
買左去邊呀,又係暑假嗎

去曼谷 玩吓 十年冇去啦

男爵府

回覆 朱朱bb 的帖子

我打去HOTLINE問...都係咁講...等CHECK IN...位置唔好...先再買位

男爵府

好媽媽勳章

VenusSasa 發表於 18-9-7 12:09
去曼谷 玩吓 十年冇去啦

我又係1×冇去,去開又想去

男爵府

回覆 VenusSasa 的帖子

我五大兩小...買咗來回各四個行李費(一個行李費180蚊20KGS),TOTAL80KGS...問咗HOTLINE話唔計件數...可以大家SHARE嚟用...總之TOTAL唔好過就得...
同埋話起飛前四個鐘都可以打上去加行李...

男爵府

cindy_kaki 發表於 18-9-7 12:16

我五大兩小...買咗來回各四個行李費(一個行李費180蚊20KGS),TOTAL80KGS...問咗HOTL ...

系,我哋兩個人,去程只買了20Kgs share 來用。

男爵府

好媽媽勳章

cindy_kaki 發表於 18-9-7 12:11
回覆 朱朱bb 的帖子

我打去HOTLINE問...都係咁講...等CHECK IN...位置唔好...先再買位 ...

謝謝

男爵府

我有小朋友..剛去完韓國...去程帶咗四個喼...每喼都12KGS左右...所以買80KGS最穩陣

大宅

朱朱bb 發表於 18-9-7 10:32
唔包,但都好平,2×,不過我來回夜機,可食埋先上機,不過都叫左一份試下好唔好食
...

可以係機上買杯面食,好邪惡,會引埋其他人食

大宅

cindy_kaki 發表於 18-9-7 12:16

我五大兩小...買咗來回各四個行李費(一個行李費180蚊20KGS),TOTAL80KGS...問咗HOTL ...

其實買25kg抵啲,$200
即係$20多5kg

男爵府

回覆 christyng246565 的帖子

要睇睇夠唔夠...我哋七個人...25KGS一定唔夠用

大宅

cindy_kaki 發表於 18-9-7 14:29

要睇睇夠唔夠...我哋七個人...25KGS一定唔夠用

我既意思係買3個人,每人25Kg=$600有75kg
如果4人都買就$800有100kg
而家你買4個,每人20kg=$720得80kg

男爵府

其實我買完機票加咗行李..先打去HOTLINE問係咪有得SHARE...所以已經無得改...只可加...唔可以減
我買機票當天...好緊張...睇住機位越來越少日子有平...
仲有第一次PAY錢...銀行HOLD咗PAYMENT...都唔成功...
所以問完HOTMAIL...又即刻做一次
已經無時間諗咁多....

大宅

cindy_kaki 發表於 18-9-7 14:45

其實我買完機票加咗行李..先打去HOTLINE問係咪有得SHARE...所以已經無得改.. ...

我以為你未加行李,我都係諗住回程睇吓有幾多行李先早一兩日買
仲有成年先出發,慢慢攪!

男爵府

我驚行李確認咗機票...個價錢無咁優惠...因為座位已經係咁....未確認機票就15蚊一位...宜家確認咗機票再加要30蚊一位
所以放棄咗

大宅

annawing 發表於 18-9-7 08:54
想問下芭堤雅和曼谷你住邊間酒店?我暑假都會2大2小去 。小朋友第一次去曼谷 之前都係去日本 見佢地大d 可 ...

芭堤雅住過siam@siam近海邊又近商場,非常方便!自駕就住villa.
曼谷都係住siam區,因為有平有貴,睇你預算如何!

男爵府

不過我禁返入去睇...點解無你咁平嘅...AIRASIA報我係
20KGS - HKD180.00
25KGS - HKD230.00 (如學你咁買3個75KGS 要HKD690.00)
30KGS - HKD300.00

都唔同

大宅

cindy_kaki 發表於 18-9-7 14:58

不過我禁返入去睇...點解無你咁平嘅...AIRASIA報我係

係要買飛時買埋行李先係呢個價錢,而家後加行李貴啲,以前唔係

男爵府

好媽媽勳章

cindy_kaki 發表於 18-9-7 14:50

我驚行李確認咗機票...個價錢無咁優惠...因為座位已經係咁....未確認機票就1 ...

我好明白呀,我都係第一次坐佢,下午睇,同一班機貴左100位,跟著個人就急,選位又只選左去程,之後先發現,坐後d會平d ,交左學費呀

男爵府

回覆 朱朱bb 的帖子

係...一平..就會緊張.....原本早一晚睇回程仲有下午五點幾....瞓醒一覺...朝早九點睇...已經無了...得返三點幾

首頁
23456...7

尾頁

跳至