親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 christyng246565 的帖子

原來係咁...不過算啦...都買咗...下次學叻啲...

大宅

christyng246565 發表於 18-9-7 14:55
芭堤雅住過siam@siam近海邊又近商場,非常方便!自駕就住villa.
曼谷都係住siam區,因為有平有貴,睇你預 ...

Siam@siam over budget 啦!見佢真係幾方便 我都應該會選附近 Hilton 或者Mercure
曼谷依家睇緊novotel 但有3間 唔知邊間方便

大宅

annawing 發表於 18-9-7 19:31
Siam@siam over budget 啦!見佢真係幾方便 我都應該會選附近 Hilton 或者Mercure
曼谷依家睇緊novotel ...

我個時5-6百蚊晚咋!
你keep 住睇吖!可能過多一排平啲!

大宅

christyng246565 發表於 18-9-7 19:42
我個時5-6百蚊晚咋!
你keep 住睇吖!可能過多一排平啲!

點解我睇到2千幾一晚

子爵府

朱朱bb 發表於 18-9-2 19:51
4大1小,連行李,選位,59××
有興趣JM可去睇下
平均1200/位

大家真快手 買左暑假機票 我依家先開始睇 今次林住去芭曼
請問芭提亞有喵地方岩13歲男仔玩呀?

男爵府

好媽媽勳章

annawing 發表於 18-9-7 19:31
曼谷依家睇緊novotel ...

holiday inn pattaya 都ok, 房大,附近商場,我申請做佢會員用ihg app訂,free upgrade 去高層望海個景,靚到呢,,佢係免費小朋友早餐

男爵府

好媽媽勳章

yp26 發表於 18-9-8 10:26
大家真快手 買左暑假機票 我依家先開始睇 今次林住去芭曼
請問芭提亞有喵地方岩13歲男仔玩呀?
...

水上樂園,行街買野,按摩,13歲仔已經同大人一樣嗜好

子爵府

朱朱bb 發表於 18-9-8 10:46
水上樂園,行街買野,按摩,13歲仔已經同大人一樣嗜好

係呀 芭提亞有成五年無去 所以要再搵下有咩玩 水上樂園必去 仲想去渣高卡車 水上市場
有想出島 三日無係唔多夠時間?四日會好些 ?
我仲要預2~3天去曼谷

男爵府

好媽媽勳章

yp26 發表於 18-9-8 10:52
係呀 芭提亞有成五年無去 所以要再搵下有咩玩 水上樂園必去 仲想去渣高卡車 水上市場
有想出島 三日無係唔 ...

如果出島,可能要多一日,我前後3天,
第一天由曼谷過去,攞埋房,已經下午,食野,行bigc, 商場,按摩,已冇時間 ,我本想過步行街,但好似比較成人,所以冇帶小朋友去

第二日,早上,水上市場(都好大,野唔算貴),中午,隔離水上樂園,晚,隔離懸崖餐廳(我FB訂6點,seaview 位,睇住日落,真係好靚呀)

第三日,食完個靚早,就返曼谷,途經kk zoo

時間係唔夠用

子爵府

朱朱bb 發表於 18-9-8 11:09
第一天由曼谷過去,攞埋房,已經下午,食野,行bigc, 商場,按摩, ...

你個行程都唔錯喎 我要加埋玩高卡車同出島 即係預去4日無走雞啦
請問你包車來回定自駕?
係酒店去玩 call grab?

大宅

朱朱bb 發表於 18-9-8 10:41
holiday inn pattaya 都ok, 房大,附近商場,我申請做佢會員用ihg app訂,free upgrade 去高層望海個景, ...

其實我都有睇過呢間 見你話唔錯 都可以考慮 都方便易找嗎?mercure 都係free 小朋友早餐 但Hilton 就唔知 依家都係睇呢附近 唔該曬

男爵府

好媽媽勳章

yp26 發表於 18-9-8 11:41
你個行程都唔錯喎 我要加埋玩高卡車同出島 即係預去4日無走雞啦
請問你包車來回定自駕?
係酒店去玩 call ...

係,最小4日先出到島,我係自駕,所以走時去埋kk zoo,真係可以慢慢睇,鍾意就落車,園內,用左3-4小時,我本想搵高卡車玩,但已經冇時間,另外附近有T21,可能就開,我經過睇,超大的,行埋最小要半日

男爵府

好媽媽勳章

annawing 發表於 18-9-8 12:38
其實我都有睇過呢間 見你話唔錯 都可以考慮 都方便易找嗎?mercure 都係free 小朋友早餐 但Hilton 就唔知 ...

我有睇mercure, 見價錢同holiday inn差唔多,比較過
Mercure:房細,但滑梯好玩d
Holiday inn :房大,滑梯好短
但我會去水上樂園,就選左瞓得舒服既,我住Holidayinn,房望出去,就見到M的滑梯 ,兩間好近,位置在中心,行去商場,食飯,bigc,都好方便

珍珠宮

BK Milk勳章

朱朱bb 發表於 18-9-8 12:50
我有睇mercure, 見價錢同holiday inn差唔多,比較過
Mercure:房細,但滑梯好玩d
Holiday inn :房大,滑梯 ...

好正

大宅

第一天由曼谷過去,攞埋房,已經下午,食野,行bigc, 商場,按摩, ...

你個行程幾好 我都諗緊住2晚定3晚芭堤雅
水上市場啱小朋友嗎?有冇得搭船?
我諗緊會不會join local tour 係曼谷睇螢火蟲 火車 但要撞正周未 如果住3晚芭就趕不及了
另外你由芭出曼谷時去左kk zoo 好玩嗎?我見多人去safari 都係話芭出曼谷時會去 兩者大分別嗎?

大宅

想問下水上市場附近的水上樂園叫咩名?
你係芭堤雅玩時包車去定搭的士?

複式洋房

朱朱bb 發表於 18-9-2 19:51
4大1小,連行李,選位,59××
有興趣JM可去睇下
平均1200/位

Bangkok? Which airline? Thx

男爵府

好媽媽勳章

annawing 發表於 18-9-8 14:01
想問下水上市場附近的水上樂園叫咩名?
你係芭堤雅玩時包車去定搭的士?
...

我自駕呀,Cartoon network amazone

男爵府

好媽媽勳章

Annhang1409 發表於 18-9-8 16:11
Bangkok? Which airline? Thx

yes, airasia

男爵府

好媽媽勳章

annawing 發表於 18-9-8 13:55
你個行程幾好 我都諗緊住2晚定3晚芭堤雅
水上市場啱小朋友嗎?有冇得搭船?
我諗緊會不會join local tour ...

我未去過safari
見評價話 safari多表演睇,我麻麻地
kk平好多,門口買左超多生果餵動物,佢地食得好開心,特別鍾意食豆角
另外水上市場,行下街,食下野咁,門口有人妖影想,同超級多大陸人,應該係必經景點,門票好平,都可一去,門票有d係包船,我就只入去行下

我成個行程門票只在klook,hopetrip訂,平好多,可以去比較下先

首頁

尾頁

跳至