女仔英文名shy-ann( 第二節重音), 正確嘅串法係點樣?

blue02
|

偶爾聽到這個名字, 覺得好好聽, 但唔知道個串法係點....題外話, 其實係陳婉玉個名 ,我覺得佢keep得好好,六十二歲 ,當新聞上出現嘅相係 十年八年前影落 ,都50幾歲 ,輪廓好靚, 做商界養尊處優係唔同啲

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Charlotte_mom
|
係咪Cyan
blue02
|
Charlotte_mom 發表於 18-9-2 21:06
係咪Cyan

應該係shy音, 好似又唔似Cyan...
lorrymountain
|
blue02 發表於 18-9-2 21:05
偶爾聽到這個名字, 覺得好好聽, 但唔知道個串法係點....題外話, 其實係陳婉玉個名 ,我覺得佢keep得好好,六 ...

Cheyenne
blue02
|
lorrymountain 發表於 18-9-2 21:08
Cheyenne

yes yes thank you so much

我覺得呢個名好好聽 , 搞到我即刻都想改名 可惜我已經一把年紀,幾十歲人哋已經叫慣我另外一個英文名
KCKmom
|
blue02 發表於 18-9-2 21:05

偶爾聽到這個名字, 覺得好好聽, 但唔知道個串法係點....題外話, ...

最 original 既串法係 Cheyenne, 人,但依家都出現咗好多 combination ,如:Cheyanne, Cheyann, Cheyenn, Shyanne, Shyann...
wynnehung    發表於 18-9-2 22:16
Charlotte_mom
|
KCKmom 發表於 18-9-2 21:15
最 original 既串法係 Cheyenne, 人,但依家都出現咗好多 combination ,如:Cheyanne, Cheyann, Cheyen ...

Poyau
|
以下報導幅相有英文名 Cheyenne

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161217/mobile/bkn-20161217000315749-1217_00822_001.html
Poyau
|
KCKmom 發表於 18-9-2 21:15
最 original 既串法係 Cheyenne, 人,但依家都出現咗好多 combination ,如:Cheyanne, Cheyann, Cheyen ...