有冇人都係38歲先生B?

yukiaf
|
因為我都算係高齡產婦, 岩岩生左, 想問下有冇D咩要特別留意架? 奶粉啊片片果啲?
fantingcc
|
um.......我諗揀返D有 DHA 既奶粉? 不過好似好多都有~
EstrellaDamm
|
yukiaf 發表於 18-9-2 21:36
因為我都算係高齡產婦, 岩岩生左, 想問下有冇D咩要特別留意架? 奶粉啊片片果啲? ...

你生都生咗,高唔高齡有咩關係? 高齡與否都係咁樣餵奶換片㗎啦。

可以餵人奶就餵吧。餵人奶可幫助媽媽產後修身,對較高齡、新陳代謝開始慢嘅媽媽係好事。亦可以減低乳癌風險。
whomen
|
fantingcc 發表於 18-9-3 13:42
um.......我諗揀返D有 DHA 既奶粉? 不過好似好多都有~

而加奶粉最hit 係HMO
GCHK
|
我大家姐喺37歲生二胎,BB而家健健康康,非常活潑
ipcs
|
yukiaf 發表於 18-9-2 21:36
因為我都算係高齡產婦, 岩岩生左, 想問下有冇D咩要特別留意架? 奶粉啊片片果啲? ...

我37歲生細仔,但奶粉同片片跟高齡生BB無關係㗎,夾到個BB就可以了。
winniepoohy
|
奶粉夾得好去到便便就OK啦, 揀D冇咁甜架囉, 有咩特別情況返健康院時姑娘都會同你講啦
haha748494
|
高0產婦生活經驗更加豐富,可以照顧到BB.
Karfufu
|
fantingcc 發表於 18-9-3 13:42

DHA 要加埋RRR 一齊先發揮到作用, 我畀有機eleva 就係因為佢2樣都有~ 片片果D唔漏就OK啦~
tlwuwu
|
只要身體好就生得架,揀奶粉既話好似上面咁講囉,好似我自己咁想bb飲有機既奶粉就試下唔同既牌子,試到illuma organic 又夾得幾好就無左轉啦
barbiechan330
|
Karfufu 發表於 18-9-3 23:53
DHA 要加埋RRR 一齊先發揮到作用, 我畀有機eleva 就係因為佢2樣都有~ 片片果D唔漏就OK啦~
...

我都係比呢隻, 不過係因為試左幾隻有機感覺呢隻最淡又飲得好咋~