親子旅遊

跳至

首頁
34567...14

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

邊度訂機票平?想2月8去12返

禁止訪問

珍珠宮

終於砌好7日6夜台北+宜蘭的住宿喇!

Day1-2
夜機到台北,所以先住2晚凱達(3人房)

Day3-4
住2晚礁溪禾田居民宿(4人房)

Day5
住1晚筑玥溫泉會館 (沐星房加床)

Day6
住1晚 Cityinn 2(4人房)

三人機票(AM換)+住宿,合共$7200

而家諗下行程先,已經有3年冇去台北,想去d新景點。

男爵府

ALARMCLOCK 發表於 18-9-21 14:58
謝謝!有$500-600酒店推介嗎?

路途行旅
relax

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 18-10-17 11:34

Day1-2

搵到新景點分享下,我新年都去

伯爵府

MissMaMa 發表於 18-10-17 11:34

Day1-2

6晚搬4間酒店

珍珠宮

pat614 發表於 18-10-17 16:27
6晚搬4間酒店

想住3晚宜蘭溫泉酒店,但農曆新年太full,只訂到一晚,所以另外兩晚住附近的民宿。但其實,住4間酒店有何問題?

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-10-17 14:09
搵到新景點分享下,我新年都去

好的,互相交流。你邊日出發?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 18-10-17 17:10
好的,互相交流。你邊日出發?

9/2,1拖2去,台中入台北走,只在市內玩

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-10-17 17:28
9/2,1拖2去,台中入台北走,只在市內玩
我都係1拖2,台北都係諗住食下野,宜蘭就踏踩單車,浸溫泉,食下好野。

珍珠宮

MissMaMa 發表於 18-10-17 17:52
我都係1拖2,台北都係諗住食下野,宜蘭就踏踩單車,浸溫泉,食下好野。

本來訂左羅東民宿,諗諗下唔好搞咁多野咁趕,市內玩同食應該都夠

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-10-17 17:55
本來訂左羅東民宿,諗諗下唔好搞咁多野咁趕,市內玩同食應該都夠
如果你台中入台北,再去宜蘭,真係會幾趕。我3晚宜蘭,都好似唔多夠,今次想唔包車,慢活一下,打算踩單車去附近景點,或者搭的士去景點。

伯爵府

MissMaMa 發表於 18-10-17 16:57
想住3晚宜蘭溫泉酒店,但農曆新年太full,只訂到一晚,所以另外兩晚住附近的民宿。但其實,住4間酒店有何 ...

oic, 我個人只覺玩6晚搬4間有點煩,但你租5到就沒辦法了

男爵府

回覆樓主:

hello, 我2月7(HX)夜晚7點到台北,2月13夜機走。

想2月7直接由機場坐新開巴士入礁溪,住2晚,9號出番台北住4晚。

礁溪有冇酒店/民宿推介? 想自己房內有溫泉,謝謝

珊瑚宮

3btsoi 發表於 18-10-18 10:01
hello, 我2月7(HX)夜晚7點到台北,2月13夜機走。

想2月7直接由機場坐新開巴士入礁溪,住2晚,9號出番台北 ...

可以考慮下溫泉大樓既房(己包房內溫泉大浴缸)

男爵府

12312 發表於 18-10-18 10:20
可以考慮下溫泉大樓既房(己包房內溫泉大浴缸)

請問酒店名係咪叫溫泉大樓?

珊瑚宮

3btsoi 發表於 18-10-18 11:21
請問酒店名係咪叫溫泉大樓?

溫泉大樓入面有好多間溫泉飯店/民宿。
你打礁溪溫泉大樓都應該查到好多名稱出黎(我之前住周五平日三人2800台幣,內置樓梯上下2層-上層床加下層床)

珍珠宮

3btsoi 發表於 18-10-18 10:01

想2月7直接由機場坐新開巴士入礁溪,住2晚,9號出番台北 ...

我都係夜機到台北,但我仲夜過你,要8點幾,所以day 1唔住宜蘭,留在台北(因溫泉民宿好貴,夜晚去到唔抵呀) 同埋2月7日係年初三,溫泉民宿收原價,好似唔多抵。

珍珠宮

pat614 發表於 18-10-18 08:57
oic, 我個人只覺玩6晚搬4間有點煩,但你租5到就沒辦法了

原本我想先住宜蘭3晚,然後台北3晚。不過,因為航班及酒店價錢問題,而家都要先住2晚台北,再住3晚宜蘭,1晚台北。。。新年訂房有點頭痕,又要就日子,又要就價錢,同埋真係會好full。

男爵府

MissMaMa 發表於 18-10-18 18:09
我都係夜機到台北,但我仲夜過你,要8點幾,所以day 1唔住宜蘭,留在台北(因溫泉民宿好貴,夜晚去到唔抵呀 ...

你又啱, 等我問下台北酒店轉日期貴幾多先。

首頁
34567...14

尾頁

跳至