開學先黎發燒

timycy
|

阿仔今日下午發燒,即刻拿拿聲帶佢睇醫生,去到醫生度量體溫仲低左 38.9 > 38.1,仲以為小事,點知我收工返黎,升到40.5,成個火爐咁,聽日睇怕都係返唔到學

update: 我懷疑佢中左手足口,手有水pop,腳有紅點,連嘴邊都有紅點,已經冇燒,聽朝要帶佢睇醫生
cytjulia
|
you are not alone,我女學校比較早開學,第一日就發燒,燒到40.4,冇返一個星期學,我都冇咩好講了。
MM2H
|
小朋友身體要緊,發燒休息好快好番
timycy
|
cytjulia 發表於 18-9-3 00:55
you are not alone,我女學校比較早開學,第一日就發燒,燒到40.4,冇返一個星期學,我都冇咩好講了。
...

囡囡好返未呀?阿仔淨係高燒,冇其他明顯病徵,醫生話感冒,我驚佢登革熱咋,家住油塘又比蚊咬過又高燒,擔心死我
littlelamlam
|
timycy 發表於 18-9-3 00:59
囡囡好返未呀?阿仔淨係高燒,冇其他明顯病徵,醫生話感冒,我驚佢登革熱咋,家住油塘又比蚊咬過又高燒, ...

我女之前都係淨高燒到40度, 佢話頭暈頭痛肌肉痛, 去左診所做快速流感測試, 証實係甲型流感, 食特敏福好返!

我之前都有驚佢係登革熱, 但眼睛窩無痛就排除左, 樓主都要注意下
cytjulia
|
timycy 發表於 18-9-3 00:59
囡囡好返未呀?阿仔淨係高燒,冇其他明顯病徵,醫生話感冒,我驚佢登革熱咋,家住油塘又比蚊咬過又高燒, ...

好返了,所返左一個星期學,都係d感冒野,呢d天氣好易中招,大家都要加油!
milktealai
|
各位小朋友,早日康復
壞蛋獎門人
|
有我陪你我都灰到盡點
suetfunglui
|
我仔女同學group都有兩個同學發燒無返到學
Poyau
|
祝囝囝早日康復
mmya
|
明白你!
20150618bb
|
timycy 發表於 18-9-3 00:51
阿仔今日下午發燒,即刻拿拿聲帶佢睇醫生,去到醫生度量體溫仲低左 38.9 > 38.1,仲以為小事,點知我收工返 ...
可能係開學侯群
Fishqqma
|
MM2H 發表於 18-9-3 00:59
小朋友身體要緊,發燒休息好快好番

tsung
|
多休息,飲水,祝早日康復
twotigers    發表於 18-9-3 13:33
twotigers
|
回覆 timycy 的帖子

祝早日康復
timycy
|
多謝各位
tansyneko
|
米奇陳
|
timycy 發表於 18-9-3 00:51
阿仔今日下午發燒,即刻拿拿聲帶佢睇醫生,去到醫生度量體溫仲低左 38.9 > 38.1,仲以為小事,點知我收工返 ...

我女一反學病左好耐,又開始發燒