踏入31w不停胃痛

beekwok
|
今日31w2d,我琴晚食左一件切餅大概一個鐘左右開始嘔,嘔左3次
第一次同第二次仲見到有食物,胃keep住酸痛
第三次嘔水仲有d黃色液體,拿喉
成晚唔係太訓到,因為個胃一路痛
到宜家朝早4點幾同5點幾有屙爛
請問有冇有經驗既媽媽可以話我知食咩好。。。
cpycpyhelen
|
beekwok 發表於 18-9-3 05:48
今日31w2d,我琴晚食左一件切餅大概一個鐘左右開始嘔,嘔左3次
...

唔舒服到甘我建議你最好睇醫生
beekwok
|
cpycpyhelen 發表於 18-9-3 07:00
唔舒服到甘我建議你最好睇醫生

依家7點鐘就已經胃冇咁痛啦⋯有d餓
cpycpyhelen
|
beekwok 發表於 18-9-3 07:37
依家7點鐘就已經胃冇咁痛啦⋯有d餓

小心食野尤其係啲凍既野,同埋唔好一次食太多,始終阿b會有點頂住,小食多餐好啲
beekwok
|
cpycpyhelen 發表於 18-9-3 07:54
小心食野尤其係啲凍既野,同埋唔好一次食太多,始終阿b會有點頂住,小食多餐好啲
...

係呀啱啱同個差唔多嘅媽媽討論就係話啊B應該開始頂位胃因為我呢兩個禮拜都食得好多
cpycpyhelen
|
beekwok 發表於 18-9-3 07:55
係呀啱啱同個差唔多嘅媽媽討論就係話啊B應該開始頂位胃因為我呢兩個禮拜都食得好多:cal ...

係呀,仲有食完野唔好即刻訓係度,食啲易消化既野
beekwok
|
cpycpyhelen 發表於 18-9-3 07:57
係呀,仲有食完野唔好即刻訓係度,食啲易消化既野

依家唔敢食咁多野抖下先好驚
hamsterma
|
beekwok 發表於 18-9-3 05:48
...

我都試過歐到黃疸水都出埋黎
我要做媽媽
|
咁既話我建議你不如食得清淡D,如果仲唔唔得既話搵醫生開小小藥?
cpycpyhelen
|
beekwok 發表於 18-9-3 10:22
依家唔敢食咁多野抖下先好驚

係呀,我依家都係小食多餐甘
beekwok
|
我要做媽媽 發表於 18-9-3 15:34
咁既話我建議你不如食得清淡D,如果仲唔唔得既話搵醫生開小小藥?

我之前試過呢胃痛同肚餓入咗醫院訓幾日跟住頭先搵到上次嗰啲胃藥
beekwok
|
cpycpyhelen 發表於 18-9-3 18:28
係呀,我依家都係小食多餐甘

係呀我依家唔敢食咁多野
cpycpyhelen
|
beekwok 發表於 18-9-3 18:50
係呀我依家唔敢食咁多野

你每餐食消啲,食到你冇肚餓感就ok架啦,蛋糕濟肚個啲盡量就唔好食,如果正餐同正餐肚可以食疏打餅個啲架
haha748494
|
第三次嘔嘅可能系黃膽水,飲杯暖水暖胃,如果持續就要睇醫生喇。
beekwok
|
cpycpyhelen 發表於 18-9-3 20:15
你每餐食消啲,食到你冇肚餓感就ok架啦,蛋糕濟肚個啲盡量就唔好食,如果正餐同正餐肚可以食疏打餅個啲架
...

喺樓下買咗包梳打餅係屋企同埋買咗啲鈣思寶,慢慢食
beekwok
|
haha748494 發表於 18-9-4 16:53
第三次嘔嘅可能系黃膽水,飲杯暖水暖胃,如果持續就要睇醫生喇。

今日好啲啦