自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

小肥豬 發表於 18-11-7 11:54
養和太遠了,都唔明四個醫生都講唔到點解會咁。
上次帶阿女驗眼,驗完視光師都唔敢做阿女生意,話驗完足度 ...

去睇羅偉基醫生
養和希瑪等等各大醫生我都睇過,我覺得羅醫生解釋得最清楚。佢最唔趕時間,慢慢話俾你聽。不過佢係串啲。佢真係會鬧人

但係佢要求係好嚴謹。你問問題佢會答你

翡翠宮

牛年勳章

小肥豬 發表於 18-11-7 11:54
養和太遠了,都唔明四個醫生都講唔到點解會咁。
上次帶阿女驗眼,驗完視光師都唔敢做阿女生意,話驗完足度 ...

最緊要知咩事眼角膜花左,因為花左未必會修復到,希望你搵到原因,因為我女係睫毛問題整花眼角膜,要做手術先得

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

Jumboshrimp 發表於 18-11-7 12:04
去睇羅偉基醫生
養和希瑪等等各大醫生我都睇過,我覺得羅醫生解釋得最清楚。佢最唔趕時間,慢慢話俾你聽。 ...

阿女頭先睇完喇,原因: 眼睫毛過長所以導致痛,以及醫生比咗度數我囡,叫佢配眼鏡?

真係奇怪,視光師叫佢唔好配住,但眼科醫生又話叫佢配,真係好奇怪囉。

而家要3個月後再覆診。我問阿囡要唔要再睇另一個醫生,佢話唔睇住。

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

C.Humphrey 發表於 18-11-7 12:14
最緊要知咩事眼角膜花左,因為花左未必會修復到,希望你搵到原因,因為我女係睫毛問題整花眼角膜,要做手 ...

吓,醫生冇講喎,其實阿女眼睫毛係適中唔長㗎。
如果幫佢剪,會更樣衰。

翡翠宮

牛年勳章

小肥豬 發表於 18-11-7 12:18
吓,醫生冇講喎,其實阿女眼睫毛係適中唔長㗎。
如果幫佢剪,會更樣衰。
...

唔關睫毛長短事,我女係眼皮生得高令睫毛倒生,吉入眼(肉眼睇唔覺架,要醫生用儀器check),剪左睫毛都根治唔到,所以先要做手術

伯爵府

C.Humphrey 發表於 18-11-7 12:26
唔關睫毛長短事,我女係眼皮生得高令睫毛倒生,吉入眼(肉眼睇唔覺架,要醫生用儀器check),剪左睫毛都根 ...

但醫生冇開聲要做。

翡翠宮

牛年勳章

小肥豬 發表於 18-11-7 12:27
但醫生冇開聲要做。

所以如果醫生都係講唔到原因,建議再你睇多個專科醫生問清楚,總知要知道原因,唔係一味滴眼藥水治標唔標本

男爵府

回覆樓主:

C6入急症,同日轉介去明愛眼科醫院,好快,登記左1個鐘到就見姑娘開file, 同日睇埋醫生,等左一個鐘見醫生檢查,之後係醫院上上落落又照呢樣又照果樣,不過同樓主比係細case,但可以去試下

伯爵府

topyy 發表於 18-11-7 12:33
C6入急症,同日轉介去明愛眼科醫院,好快,登記左1個鐘到就見姑娘開file, 同日睇埋醫生,等左一個鐘見醫生 ...

佢都話唔轉住喎。都唔知而家d青少年點諗野! 眼睛好緊要㗎,同佢講佢又唔聽。真係煩

珍珠宮

hellohellojenny 發表於 18-9-3 11:40
我睇開的眼科醫師在旺角中心,你想要可以聯絡

收費如何

珍珠宮

hellohellojenny 發表於 18-9-3 11:40
我睇開的眼科醫師在旺角中心,你想要可以聯絡

可以pm 我嗎

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

cindy618 發表於 18-9-3 09:58
政府程序冗贅較慢,出去睇個私家安心d
tst李永康幾好

唔係喎,我囡由急症室轉介眼科睇急診,因為冇預約所以一早去博一博睇吓有冇得睇,行埋去未講已經知我想點,比急症室轉介信即刻可睇,睇咗連覆診三次已好番,可能地區醫院問題。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

applefei 發表於 18-11-10 21:25
唔係喎,我囡由急症室轉介眼科睇急診,因為冇預約所以一早去博一博睇吓有冇得睇,行埋去未講已經知我想點 ...

你急診丫麻,
一般有睇,只講當日流程,俾錢登記,大堂等叫名,入去做檢查一,出返大堂又等叫名,去做檢查二,出返大堂等叫名,上一或二或三樓等叫名,睇視乎做咩啦,然後叫名滴藥水再出去大堂等見醫生,或可以直接睇醫生

自行想像個個間距等待半小時至兩小時不等

仲未講再約下次覆診

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 cindy618 的帖子

沒有咁耐, 我第一次去早上8點9到, 全程登記, 甩見姑娘, 睇醫生, 攞藥用咗 45 分鐘, 覆診果日全程都係用了一個鐘。

水晶宮

去養和啦。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

小肥豬 發表於 18-11-7 12:15
阿女頭先睇完喇,原因: 眼睫毛過長所以導致痛,以及醫生比咗度數我囡,叫佢配眼鏡?

真係奇怪,視光師叫 ...

我囡都係睫毛倒生刮花眼角膜,不停眼痛最終做手術先得。
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我囡因為倒生問題幾嚴重, 要開埋眼頭先得.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

C.Humphrey 發表於 18-11-7 11:38
我睇開養和專科,醫生好好,會清楚講咩到咩事,有需要介紹你pm我,唔係度賣廣告了
...

邊個醫生介紹?

翡翠宮

牛年勳章

babychocolate 發表於 19-2-16 16:52
邊個醫生介紹?

范舒屏醫生

翡翠宮

牛年勳章

miriam 發表於 18-11-12 18:39
我囡因為倒生問題幾嚴重, 要開埋眼頭先得.

我女四歲時都做左,值得做

首頁

尾頁

跳至