其實QR code係點用?

唔好煩我
|
弱弱一問,有d優惠要scan 會code先有,但喺邊度開邊個app scan呢?
激烈的海狗
|
唔好煩我 發表於 18-9-3 11:33
弱弱一問,有d優惠要scan 會code先有,但喺邊度開邊個app scan呢?

喺app度揾 QRcode 咪有
激烈的海狗
|

有時啲店做promotion要你掃佢QRcode 你咪開個app掃佢。 或者開wechat都掃倒

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kitbebe
|
BellyMonkey
|

你用iPhone 在設置->相機 度開咗可以scan QR code。 跟住用相機對住個QR code 就得

20150618bb
|
激烈的海狗 發表於 18-9-3 11:39
有時啲店做promotion要你掃佢QRcode 你咪開個app掃佢。 或者開wechat都掃倒

白毛毛
|

如你用iphone,相機scan到QRcode。
tsung
|
BellyMonkey 發表於 18-9-3 11:48
你用iPhone 在設置->相機 度開咗可以scan QR code。 跟住用相機對住個QR code 就得

...

BellyMonkey
|
tsung 發表於 18-9-3 12:16

vyhc
|

...

連APP 都唔駛?
咁! 我可以DELETE 個QR掃瞄 APP 囉 !!
BellyMonkey
|
vyhc 發表於 18-9-3 12:45
連APP 都唔駛?
咁! 我可以DELETE 個QR掃瞄 APP 囉 !!

係啊,唔使app
唔好煩我
|
白毛毛 發表於 18-9-3 11:51
如你用iphone,相機scan到QRcode。

咁正?等我睇下先
唔好煩我
|

...

太好了,多謝,開咗!

問多樣,你張圖QR code 上面個選項grid係乜東東?thanks!
chanxho
|
ios 直接用相機就得啦
激烈的海狗
|

試過可樂蓋險個barcode,iphone鏡頭scan唔倒 要用WeChat 先得
tansyneko
|
小米都得,就咁用相機SCAN
BellyMonkey
|
唔好煩我 發表於 18-9-3 13:34
太好了,多謝,開咗!

問多樣,你張圖QR code 上面個選項grid係乜東東?thanks!

唔使多謝

Grid - 係影相時個畫面會間開9格

water_ma
|

...

原來可以咁
我仲次次開WeChat來掃QR code
Poyau
|

...

唔好煩我
|
BellyMonkey 發表於 18-9-3 13:48
唔使多謝

Grid - 係影相時個畫面會間開9格

你好叻呀長知識了,多謝